TV:ssä on pyörinyt sellainen ohjelma kuin Annan mehukas keittiö. Siellä tehtiin 11.1.2010 vaniljajäätelöä ja kun edellinen kerta hieman epäonnistui, oli nyt hyvä syy tehdä jäätelöä uudestaan Tämä olikin paaljoon parempaa. Tähän laitoin muuten sitä kinuskiakin mitä jäi siitä kondensoidusta maidosta.

Ja ohjetta (jotka on suomennoksesta suoraan sitten otettu, että jos ainesuhteet on jonku mielestä hassusti, ei oo mun vika mutta mulla ainakin onnistu hyvin):

3,5 dl kuohukermaa

reilu  dl maitoa

vaniljatahnaa / tl vaniljauutetta

(laitoin vaniljasokeria kun ei nuita muita ollu)

  • lämmitä neste hiljalleen

neljä keltuaista

0,75 dl sokeria

ripaus suolaa ja kanelia

  • sekoita pallovispilällä
  • kypsennä vesihöyryn päällä koko ajan sekoittaen niin kauan kunnes vaahto on mukavan paksuista.
  • Lisää kermamaito seos pikkuhiljaa ja kaada takaisin kattilaan. Anna nesteen lämmetä jaa paksuuntua.
  • Kastike on valmista, kun puulusikkaan (-lastaan) jää viiva, jos piirrät sellaisen.
  • Kaada siivilän läpi astiaan, laita muovikelmu päälle ja viileään jäähtymään. (Laitoin jääkaappiin lenkin ajaksi, eli n.30-45 min)
  • Vatkaa reilu dl kermaa vaahdoksi ja sekoita jäähtyneeseen seokseen varovasti lastalla.
  • Laita jäätelökone päälle ennen jäätelön kaatamista ja kaada neste vähitellen koneeseen.
  • Kun seos näyttää sulaneelta jäätelöltä, laita se pakkaseen kovettumaan.

Tätä me syötiin jälkiruoaksi Savuporo-padan kanssa