On tullut nuita Pirkan Mitä tänään syötäisiin -lehtiä aina otettua kaupasta. Kovin useasti ei kuitenkaan ole tullut tehtyä sieltä mitään. Nyt sitten kävin lehdet läpi ja merkkasin mielenkiintoisimmat, helpoimmat ja herkullisimman oloiset ja ajattelin niitä pikkuhiljaa testailla viikonloppuisin, silloin kun on vähän enemmän aikaa häärätä kuin arkean. Arkena voi sitten mukavan nopeasti tehdä perinteiset jauhelihakastikkeet

 

Ensimmäisenä oli kokeilussa Savuporo-juurespata lehdestä nro 39.

Tämä oli oikein herkullista ja maukasta, suosittelen kokeilemaan. Eikä loppujen lopuksi ollut vaikea eikä "pitkätekoinen", että ihan arkenakin ehtisi tehdä Lehden mukaan annoksia tulee 6 mutta meillä tuli 5, eli tais aika nälkä olla. Mä vähän oikoin ohjeessa enkä laittanut tuoreita porkkanoita, pasternakkaa enkä parsakaalia, vaan laitoin sellaisen pakastevihannespussin, jossa oli porkkanaa, purjoa, sipulia ja tais siinä olla palsternakkaakin. Pata oli hyvää, vaikka kasvikset olikin pakkasesta.

Ohje oli seuraavanlainen:

6-8 perunaa

1 palsternakka

2-3 porkkanaa

4 dl vettä

1 tl suolaa

6 maustepippuria (laitoin maustepippurijauhetta ja mustiapippureita muutaman)

1 laakerinlehti (en laittanut, en tykkää mausta)

1 rs Pirkka porojauhelihaa

1 rkl öljyä

1/2 ps parsakaalia

1 pkt kylmäsavuporoa

Kuori ja lohko perunat ja sipuli. Leikkaa kuoritut porkkanat ja palsternakka reiluiksi viipaleiksi. Pane juurekset kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Lisää pippurit ja laakerinlehti. Keitä n.15 min. Ruskista sulanut porojauheliha kuumassa öljyssä ja lisää pataan. Lisää jäiset parsakaalit ja keitä muutama minuutti. Leikkaa savuporo ohuiksi suikaleiksi ja sekoita pataan. Tarjoa puolukoiden kanssa.