Nyt on lomat lusittu ja arki hiipii päivärytmiin. Lomalla tuli tehtyä kaikenlaista ja niitä pikkuhiljaa tänne laittelen.

Aloitetaan tällä Indonesialaisella maustekakulla, jonka ohjeen ja aineksia sain SLY11-kierroksen 2. paketissa, joka oli aiheeltaan Makuja Maailmalta.

Tämä kakku toi mieleen piparkakut, kenties kaneli ja neilikka syynä siihen... Lisäksi laitoin ystäväni laittaman keltaisen rusinapussin, joka taas toi mieleen rusinapullat   Joten kakusta on moneksi. Tässäpä teillekin ohjetta, uskon, että onnistuu tavallisillakin jauhoilla, joten niiden takia ei kannata jättää kokeilematta   Suluissa mun ainekset.

4 dl riisijauhoja

2 tl leivinjauhetta

1,5 rkl jauhettua kanelia

1 tl jauhettua muskottipähkinää

0,5 tl jauhettua neilikkaa

200 g vähäsuolaista voita

2 luomukananmunaa (tavallisia)

3 dl raakaruokosokeria (luomu ruokosokeria, liekö sitten sama asia...)

2 tl vaniljasokeria

1 dl appelsiini-mangomehua

(100 g keltaisia rusinoita)

Lisäksi voita ja korppujauhoja vuoan voiteluun

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita mausteet ja jauhot keskenään. Vatkaa huoneenlämpöinen voi, kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Lisää jauhot vähitellen. Lisää lopuksi mehu ja sekoita hyvin taikinaan. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka, kaada taikina vuokaan. Paista uunissa 1 tunti.

Tässä kakku sisältäpäin, hieman näkyvät nuo rusinat. Oisin sitä palmusokeria käyttänyt tähän mutten vieläkään ole päässyt sen käyttöideasta kiinni   Kakku oli hyvää, hieman ehkä murenevaa, mutta oiskohan se johtunut jauhoista....?