Perkkasin tässä joku aika sitten kuiva-aine kaappia ja laitoin paperille ylös mitä siellä on ja milloin mikin menee vanhaksi. Nyt vastaan tuli joulusta jäänyt pötkö LU:n Jaffa Piparkakku-omena keksit ja jääkaappiin venymään jäänyt FloraVispi. Kaapista löytyi myös joululta jäänyt purkki omena-kaneli marmeladia. Hyydykekakkuhan niistä ensimmäisenä tuli sitten mieleen
Tämä kakku sopisi varmasti joulupöytäänkin makumaailmansa vuoksi. Joten laittakaapas ensi joulua ajatellen talteen. Ja keksejä ja makujahan voi vaihdella
Hellapoliisilta bongasin Mango-suklaakakun, jonka muokkasin Omena-valkosuklaakakuksi Linkistä pääsee Hellapoliisin alkuperäiselle ohjeelle ja tässä on mun:
Omena-valkosuklaakakku
Pohja:
1 pötkö Jaffa Piparkakku-omena keksejä
Täyte:
5 liivatelehteä
1 prk Flora Vispiä
200 g turkkilaista jugurttia
2 tl vaniljasokeria
200 g Pandan valkosuklaata
1 prk omena-kaneli marmeladia
2 rkl vettä
Koristeet:
Omena kastiketta
Lumihiutale koristerakeita
valkosuklaata värjättynä vihreäksi
punaiset on Candy Meltsiä
sivuilla olevien "lehtien" ohje löytyy Kermaruusun sivuilta
Vuoraa halkaisijaltaan 22 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Asettele Jaffa keksit vuoan pohjalle ja murra kolosiin paloja kokonaisista kekseistä.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota FloraVispi, vatkaa joukkoon jogurtti, vaniljasokeri ja marmeladi. Paloittele suklaa lautaselle ja sulata puolen minuutin erissä mikroaaltouunissa välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Sekoita sula suklaa joukkoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi esimerkiksi mikroaaltouunissa. Liuota joukkoon vedestä puristetut liivatteet. Sekoita täytteeseen, sekoita tasaiseksi ja kaada ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada seos keksien päälle vuokaan ja nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Pyöräytä kakku irti vuoan reunoista veistä apuna käyttäen ja siirrä tarjoiluvadille. Koristele haluamallasti tavalla.