Eli mikrossa kypsytetty omenapiirakka

Tämä on oikein nopea piirakka tehdä vaikka vieraiden istuessa olohuoneessa. Joskus nuorena olen saanut ohjeen, en muista mistä. Vuosia sitten ohje oli hukassakin ja etsiessä tuli kaikki kaapit siivottua samalla. Nyt se on visusti tallessa

 

Pappilan omppupiirakka

1 dl sulatettua margariinia (n.90 g)

1 dl kermaviiliä

1 dl sokeria

1 muna

2 dl vehnäjauhoja

vajaa 1 tl soodaa

 

Päälle:

2-3 hapahkoa omenaa lohkottuna

sokeria

kanelia

 

Sulata voi ja anna sen jäähtyä tai käytä juoksevaa margariinia. Sekoita kermaviili, sokeri ja muna, ihan tavallinen vispilä käy. Lisää jäähtynyt rasva. Sekoita sooda vehnäjauhoihin ja lisää taikinaa. Sekoita vain sen verran, että ainekset menevät hyvin sekaisin.

Kaada taikina voideltuun, mikron kestävään piirakkavuokaan. HUOM! Muista tarkistaa, että vuoka mahtuu pyörimään mikrossa (jos siis on pyörivä alusta). Laita omenan lohkot taikinan päälle ja ripottele pinnalle sokeri ja kaneli. Paista mikrossa 6 min. täydellä teholla. Piirakka on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa. Itse paistoin n.8min. Nauti vaniljakastikkeen kera

Jos mikrossa ei ole pyörivää alustaa, muista käännellä piirakkavuokaa, että se kypsyy tasaisesti. Mikrossa paistamisesta johtuen piirakka jää vaaleaksi.