Kaksi insinööriä hääräsivät keittiössä. Mikä oli tulos...?

 

Vietin hyvän ystäväni kanssa tyttöjen iltaa ja samalla vähän pikku-jouluiltiin seuraavanlaisen menyyn voimin 

 * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Pikku-joulu menyy

Alkupalat:

erilaisia pähkinöitä

lakua

Panttereita

Tuc-keksejä

kuivattuja hedelmiä

kaupan lihapullia

Pääruoka:

kana-caesar salaattia

meetvurstipiirakkaa

patonkia

juomana Santerra Syrah

Jälkiruoka:

Minttuinen mutakakku

kahvi

"naisten konjakit"

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 Päivällä ensin hieman askarreltiin pienten naposteltavien ja kahvin (ja muunkin) voimin.

Askartelun tuloksena syntyi huovan ja piparkakkumuottien avulla lasinaluset illaksi   Kimalleliimalla hieman koristeltiin. Näitä voisi myös kuuseen laittaa koristeeksi.

Ja kuva on sitten otettu loppu illasta...

 

Pääruoka nautittiin kynttiän loisteessa

 

Meetvurstipiirakka

(SLY-paketista saatu ohje)

150 g pehmeää rasvaa

2 dl vehnäjauhoja

0,5 dl juustoraastetta

4 rkl kylmää vettä

Sekoita aineet keskenään tasaiseksi taikinaksi, painele voideltuun vuokaan ja paista 225 asteessa 10 min.

Täyte:

3 munaa

150 g ranskankermaa

150g meetvurstia

fetaa murusina

1,5 dl juustoraastetta

kirsikka- tai miniluumutomaatteja

Sekoita munat, ranskankerma, silputtu meetvursti sekä juustoraaste, levitä pohjan päälle, murenna fetaa ja asettele halkaistuja tomaatteja täytteen päälle. Paista 200 asteessa 15-20 min.

Santerra Syrah

ESPANJA, Utiel-Requena, tuotenro 489737

Keskitäyteläinen, keskitanniininen, makea, kypsän marjainen, karpalohilloinen

(kana, kalkkuna, pizzat, pikkulämpimät,  salaatit, kasviruoka, seurustelujuoma)

 

Jälkkäri  

 

Minttuinen mutakakku

(muokattu Henskiksen ohjeesta)

150 g Marabou'n Minttukrokantti-suklaata

100 g voita

2 munaa

1 dl sokeria

1,5 dl vehnäjauhoja

0,5 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sulata suklaat ja voi ja kaada munasokeriseokseen. Lisää vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita varovasti. Kaada seos voideltuun, jauhoitettuun pyöreään vuokaan (Henskiksellä n. 20 cm vuoka, me laitettiin 12 cm ja 15 cm vuokiin).

Paista uunin alatasolla n. 12-15 minuuttia. Mutakakku jää sisältä löysähköksi ja jähmettyy hieman jäähtyessään. Jäähdytä kakku hyvin ennen tarjoilua, ensin huoneenlämmössä, sitten jääkaapissa. Koristele kakku esim. sirottelemalla sen päälle tomusokeria.

 

 Tuloksena oli siis herkulliset sapuskat ja oikein mukavan rattoisa ilta hyvän ystävän seurassa