Minä tahdon olla kauhean laiska tekemään leipää. Monia hyviä ja ihania ohjeita kyllä on kaappi pullollaan mutta siltikin... Nyt uusimmassa Leivotaan-lehdessä oli helpon ja maukkaan oloinen leipä-ohje, joten "pakkohan" se oli alkaa leipää vaivaamaan. Lisäksi siihen sai sopivasti hävittää 4-viljan hiutaleita laugh  Itse tykkään Nalle-puurosta ja syönkin sitä mutta aina niitä hiutaleita tahtoo kuitenki jäädä venymään kaappiin. Tosi hyvää leipää oli ja helppotekoistakin! Toivottavasti ei vaan kovin lisämausteita (hiuksia) tullut joukkoon, kun kampaajan jälkeen leipää vaivasin... blush Itse paistoin toisen leivän leipävuoassa ja toisen NW:n Bavaria -kakkuvuoassa, joten saan niistä sitten sopivan kokoisia palasia leikattua wink



Moni on moittinut lehden epätarkkoja ohjeita ja itsekin huomasin tässä ohjeessa puutteen, joka voi viedä varsinkin aloittelevan leipurin sormen suuhun. Esim. vaivataanko aineksia ollenkaan vai lätätäänkö ne vaan kulhoon, millä tasolla paistetaan. Joten laitan tähän nyt ohjeen niinkuin itse sen tein laugh
4-viljan leipä
4 dl 4-viljan hiutaleita
7,5 dl lämmintä vettä
(otin suoraan hanasta hieman kädenlämpöisempää)
50 g (1 pkt) hiivaa
3 tl suolaa
12-15 dl vehnäjauhoja
(laitoin puolet tavallisia ja puolet hiivaleipäjauhoja)

Sekoita hiutaleet ja lämmin vesi, anna seistä hetki. Lisää hiiva ja suola, sekoita. Lisää jauhoja vähitellen samalla vaivaten taikinaksi. Anna nousta peitettynä n.30 min. Leivo kaksi leipää leivinpaperille tai vuokiin ja anna nousta peitettynä n.30 min. Paista alimmalla tasolla 250 asteessa n.25-30 min.