Moni on moittinut lehden epätarkkoja ohjeita ja itsekin huomasin tässä ohjeessa puutteen, joka voi viedä varsinkin aloittelevan leipurin sormen suuhun. Esim. vaivataanko aineksia ollenkaan vai lätätäänkö ne vaan kulhoon, millä tasolla paistetaan. Joten laitan tähän nyt ohjeen niinkuin itse sen tein
4 dl 4-viljan hiutaleita
7,5 dl lämmintä vettä
(otin suoraan hanasta hieman kädenlämpöisempää)
50 g (1 pkt) hiivaa
3 tl suolaa
12-15 dl vehnäjauhoja
(laitoin puolet tavallisia ja puolet hiivaleipäjauhoja)
Sekoita hiutaleet ja lämmin vesi, anna seistä hetki. Lisää hiiva ja suola, sekoita. Lisää jauhoja vähitellen samalla vaivaten taikinaksi. Anna nousta peitettynä n.30 min. Leivo kaksi leipää leivinpaperille tai vuokiin ja anna nousta peitettynä n.30 min. Paista alimmalla tasolla 250 asteessa n.25-30 min.