Ennen blogin aloittamista tuli tehtyä Nasuttajan ohjeella pikku pizzoja. Ne olikin tosi hyviä ja sen jälkeen onkin pitänyt niitä tehdä uudestaan. Eetun kesäisiä synttäreitä ajatellen, olisin pakkaseen tehnyt niitä mutta päätinkin sitten toisin ja syödään näitä itse pikku iltapaloina smiley 



Nyt ohjeeksi pääsi kuitenkin Mimmin keittiöstä löytynyt Pienten jauhelihapiirakoiden ohje. Oikein hyviä pikku suolaisia, juurikin vaikka iltapalaksi tai juhliin. Ohje kopsattu Mimmin sivuilta itselle tänne muistiin omilla muutoksilla smiley 

Pienet jauhelihapiirakat 
(40-50 kpl, mulla 48 kpl)

pohjat:

9 dl vehnäjauhoja + hiivaleipäjauhoja ( minä laitan puolet ja puolet...)

250 g rasvaa

3½ dl kylmää maitoa

50 g tuore hiivaa

1½ tl suolaa

täyte:

mitä itse haluat, mulla oli osassa jauhelihaa, sipulia ja punaista paprikaa, osassa kinkkua ja ananasta. Pohjien päälle laitoin ketsuppia, täytteen ja juustoraastetta. Reunat voiteltiin munalla.

 

* nypi kova rasva ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi ja lisää siihen maito-hiiva-suolaseos ja sekoita tasaiseksi taikinaksi
* kohota taikina ( taikinan kohotus ei ole välttämätön)
* leivo siitä "pikkupullat" ja kohota ne hyvin
* painele kohonneet pullat lättänöiksi sormin tai paina esim lasilla syvennys pullan keskelle
* voitele reunat munalla
* täytä pikkupiirakat, ensin ketsuppi, sitten täyte ja päällimmäiseksi juustoraaste
* kohota vielä pikkupiirakat ( tulee kupsakampi, toki voi laittaa heti uuniinkin)
* paista pienet jauhelihapiirakat + 200 - 225 asteisessa uunissa keskitasossa 10 - 15 min.... jos painelet pohjat ennen täyttämistä kovin ohuiksi... varo että eivät pala pohjista!