Ruistikkuja

Pikkuveljen synttäri voikkarista jäi reunat, joten tein ruistikkuja. Oli hyviä!

Pistin pulloon öljyä, suolaa, valkosipulimurskaa ja oreganoa.

Ravistin kunnolla ja pirskotin pellille levitettyjen tikkujen päälle. Paistoin 200-asteessa n.8 min. Lastalla yrin vähän sekoitella vielä lämpimiä tikkuja. Alkuperäinen ohje on Mitä tänään syötäisiin-lehdestä.

 

Helpot kinkkupiiraat

Ohje löytyy täältä. Mulla oli pizzasuikaleita, chilipaprika-tuorejuustoa ja paprikakuutioita enkä laittanu persiljaa.

Helpot kinkkupiiraat  (kopsattu Nasuttajalta)

24 kpl

12 kpl torttutaikinalevyjä
400g ylikypsää palvikinkkua palana
n. 1 dl persiljasilppua
150g tuorejuustoa (itse käytin jotain yrttimaustettua)
n. 1 dl maitoa
1 muna
(mustapippuria)

Sulata torttutaikinalevyt ja jaa levyt kahtia eli neliöksi. Painele palanen muffinssivuuan pohjalle. Valmista täyte. Ohenna tuorejuusto maidolla. Sekoita joukkoon muna ja kinkkusuikaleet sekä persiljasilppu. Jaa täyte pohjien päälle. Sulje piiraat nipistämällä kulmat yhteen (kuvassa ylhäällä). Voit halutessasi voidella munalla.

Paista 225 asteisessa uunissa n. 20 min tai kunnes saavat vähän väriä. Parhaimmillaan tuoreena.

Eri täytevaihtoehtoja. Käytä pohjana tuorejuusto, maito, muna ja lisäksi:
       - kinkku, paprika, purjo
       - tonnikala, katkaravut, tilli
       - porkkana, paprika, kesäkurpitsa
       - jauheliha, tomaatti, pizzamauste jne.