Päätin kokeilla ensimmäistä kertaa tehdä itse lanttu- ja porkkanalaatikoita, kun aina on kaupasta ostettu valmiita. En kuitenkaan viitsinyt ihan alusta tehdä, joten oikasin keitto ja soseutus vaiheet ja ostin tällaiset valmiiksi soseutetut pötköt. Tässä on vaan lantun teosta kuvia, kun en ehtinyt porkkanoista ottaa...

EDIT 17.1.2010

Laatikot Hyvä kokki-kirja

 

Lanttulaatikko (6-8:lle)

(1 kg lanttua, vettä) / 2 pötköä (á 500g) valmista lanttusosetta

2 dl ruokakermaa tai kuohukermaa (laitoin kuohukermaa)

1 dl korppujauhetta

2 munaa

½ dl siirappia

1 tl suolaa

¼ tl muskottia (en laittanu)

Pinnalle:

korppujauhetta

voi- tai margariininokareita (en laittanu)

 

(Kuori ja lohko lanttu. Kypsennä lanttulohkot vähässä vedessä. Kaada vesi pois ja soseuta lantut.)

Lisää itsetehtyyn tai valmiseen lanttusurvokseen kerma, korppujauhe, munat, siirappi ja mausteet.

Levitä seos voideltuun uunivuokaan (laitoin folio uunivuokaan, vet. 0,5 l, tuli 4 kpl), tasoita pinta ja ripottele sille korppujauhetta (ja rasvanokareita) Kypsennä lanttulaatikkoa 175-200 –asteisessa uunissa n.1 tunti.

 

Porkkanalaatikko (6-8:lle)

1 ½ dl puuroriisiä

3 dl vettä

6 dl maitoa

(500 g keitettyä porkkana) / 1 pötkö valmista porkkanasosetta

2 munaa

3 rkl siirappia

1 tl suolaa

¼ tl valkopippuria

¼ tl muskottia (en laittanu)

Pinnalle:

korppujauhetta

voi- tai margariininokareita (en laittanu)

 

Lisää riisit kiehuvaan veteen. Keitä kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maito ja hauduta puuroa kannen alla n.30 minuuttia välillä sekoittaen.

Lisää puuroon valmis tai itsetehty porkkanasose (keitetyt, hienoksi raastetut porkkanat), munat, siirappi, suola, pippuri (ja muskotti).

Levitä seos voideltuun uunivuokaan (laitoin folio uunivuokaan, vet. 0,5 l, tuli 4 kpl). Tasoita pinta ja ripottele sille korppujauhetta (ja halutessasi rasvanokareita) Kypsennä lanttulaatikkoa 175-200 –asteisessa uunissa n.1 tunti.

 

Laatikot menossa uuniin... Päällä vain korppujauhoja, voi nokareitakin voisi laittaa...

Laatikot uunista ulos!