2.2.2010

Eilen kuulin, kun kummityttö oli puhelimessa selvittänyt seuraavaa: "Siiri söi eilen kakkua ja keksiä, oli vieraita. Minna teki kakun, oli hyvvää. Siinä oli Muumikin päällä" 

Ihana kuulla tuollaista!

 

Kummityttömme täytti 2-vuotta ja sain kunnian tehdä hänelle täytekakun. Koska hän pitää kovasti muumeista, otin mallia Kakkupaakarilta ja tein Niiskuneiti-kakun Ihmetellen tuli suusta:"Muumi", kun äitinsä kysyi mikä kuva siinä kakussa on.

Tein ensimmäistä kertaa gluteenittoman kakun, jottei yhden vieraan tarvinnut tuntea oloansa ulkopuoliseksi Ohje löytyi Feetun sivuilta ja on suoraan sieltä:

Tässä kuuden munan, eli n. 18 hengen kakunpohja, joka tehty 24 cm:n vuokaan.

1½ lasia eli  6  munaa  (minulla käytössä Iittalan Kartio-lasit)
1½ lasia sokeria  
1 lasi gluteenitonta jauhoseosta
½ lasia perunajauhoja
1½ tl   leivinjauhetta

Vuokan voiteluun juoksevaa margariinia ja gluteenittomia korppujauhoja.

Paista 175 astetta n. 40-60 min. Laita noin puolen tunnin kohdalla kakkupohjan päälle leivinpaperi, jotta pinta ei palaisi. Älä aukaise aikaisemmin uunia, sillä muutoin kakku läsähtää.

Täytyy kyllä sanoa etten huomannut maussa mitään eroa tavalliseen, rakenne ehkä oli mielestäni jopa pehmeämpi! Kakun välissä oli mansikkahilloa ja kermarahka sekoitusta, kostutus oli vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Kaikki oli myös laktoosittomia eli kakku oli gluteeniton ja laktoositon

Niiskuneiti oli tehty sokerimassalle, täällä tarkemmin.

 Ruusut lähempää, ruusut ja lehdet oli marsipaanista. Lehtiin vähän laitettu vihreää tomuväriä ja Niiskuneidin nilkkarenkaaseen kultaista tomuväriä.

Pursoturharjoittelun tulosta: Koripunos ja lehtityllat, idea napattu Taikina Taivaalta

Kerma värjätty nestemäisellä punaisella värillä.