Pizzan ohjetta on toivottu Tässäpä tulee ohje, jolla mä aina sen teen. Valitettavasti TAASKAAN en ehtinyt ottamaan kuvaa, itse tehty pizza kun on kertakaikkiaan vaan niin hyvää Tämä pizza ohje on peräisin äidin reseptikokoelmasta ja se on jostakin lehdestä aikoinaan leikattu:

Pikainen pizzapohja

 

runsaat 2 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

1 dl vettä

2 rkl öljyä

 

(Tee taikina kaksinkertaisena niin saat pellillisen maukasta pizzaa)

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää vesi ja öljy. Sekoita taikina tasaiseksi. Muotoile taikinasta pizzapohja, joko pyöreä tai neliö. Laita täytteet pohjan päälle ja paista 250-300 asteessa n.10 min ajan.

 

 

Koska tiistaina oli laskiainen, oli meillä luonnollisesti hernekeittoa ruokana. Ei kylläkään kaupan purkkia vaan itse tehtyä, sen kun on kerran tehny, ei kaupan hernekeitto oikein maistu miltään Olen löytänyt hernekeitto ohjeeni Pippurimaijan keittiöstä aikoinani ja täytyy kyllä sanoa, että se on hyvä Minä en vaan käytä pekonia vaan ihan pelkkää paistijauhelihaa paistettuna ja jätettynä isohkoiksi kokkareiksi. Laskiaispullina meillä oli solmukorvapuusteja, joita oon aikaisemmin tehny.  Lisäksi oli ihan perinteisiä lihapullia ja kanalaatikkoa. Kanalaatikon tein ihan kuin kinkkukiusauksen mutta käytin kanaa. Eli:

 

1 pss perunasipuli sekoitusta (pakastealtaasta)

1 rs broilerisuikaleita (300-450 g)

1 tlk ruokakermaa (2-2,5 dl)

Suolaa

 

Kuumenna uuni pussin mukaan, muistaakseni 225 astetta. Paista broilerinsuikaleet pannulla öljyssä. Pistä puolet perunasipuleista uunin kestävään kannelliseen vuokaan ja ripottele päälle suolaa. Laita broilerinsuikaleet perunoiden päälle ja laita loput perunat broilereiden päälle. Ripottele pinnalle vielä vähän suolaa. Kaada ruokakerma viimeiseksi. Laita kansi päälle ja uuniin vähintään 45 minuutiksi. Tämä on hyvää vaikka voikin olla vähän kummallisen näköistä

 

Että tämmöiset eväät. Kyllä riitti ruoka, ei ollut nälkä. Välillä jopa tuntui ettei muuta teekään kuin syö