Helmikuun Ruoka Pirkka-lehdestä oli nyt ruoka kokeilu vuorossa nämä Pyhätunturin pihvit, joita syötiin Ystävänäpäivänä. Seuraavana päivänä lähdettiinkin reissuun muttei Pyhätunturille tällä kertaa, että siinä mielessä pihvien nimi meni metsään Pihvien jämät otettiin kyllä mukaan, helpotti ruoanlaittoa kun ei tarvinnut pitkän ajomatkan jälkeen ruveta kokkaileen.

Pihvit oli herkullisia, juusto oli ehkä hieman voimakasta mutta se kyllä sopi tähän. Lisukkeenä meillä oli ihan keitettyjä pottuja ja herne-maissi-paprika -sekoitusta, kun ei muistettu ottaa puolukkaa jääkaapista...   Pihvit oli aika täyttäviä, että yksi pihvi kyllä riitti ihan hyvin.

Ohje suoraan lehdestä:

 

 

Pihvi taikina:

480 g porojauhelihaa

1 tlk ruokakermaa

1 dl korppujauhoja

1 sipuli

1 kananmuna

1 tl suolaa

½ tl mustapippuria

 

Täyte:

150 g emmentaljuustoa

1 pkt poron kylmäsavupaistia

 

Kastike:

1 tlk ( 2 dl) pippurikastiketta (valmista kastiketta)

2 rkl mustaherukkahyytelöä

 

Sulata jauheliha. Sekoita kerma ja korppujauhot ja anna turvota n.5 min. Hienonna sipuli ja kuullota se rasvassa tai mikroaaltouunissa pari minuuttia. Lisää korppujauhoseokseen jauheliha, sipuli, muna, suola ja pippuri. Sekoita tasaiseksi ja tee taikinasta tanko ja leikkaa se 10 palaan. Muotoile paloista isoja, soikeita ja ohuita pihvejä. Levitä pihveille kylmäsavuporo- ja juustoviipaleet ja taita täytteen päälle toinen puoli pihvistä niin, että täytettä ei näy. Paista pihvit pannulla  rasvassa kummaltakin puolelta kauniin ruskeiksi, n.6-8 min tai paista pihvit uunissa 200 asteessa n.15 min.

 

Kuumenna pippurikastike ja mausta se mustaherukkahyytelöllä. Tarjoa perunamuusin ja puolukoiden kanssa.

 

Pihvi sisältä päin: