Tämmöisen pienen voileipäkakun tein isänäidille äitienpäiväksi, kun samalla juhlittiin hänen syntymäpäiviään (6.5). Reunalla kiertää "makkara-aita" ja "persilja-ruoho" on vähän kasvanut...

Tässä on nyt viimein ohjekin, jonka muistin laittaa ylös. Se nimittäin oli pelkkänä "ostoslistana" ja myönnän että vähän aikaa meni itselläkin sitä tulkitessa, viimeksi kun voileipäkakkua olen tehnyt 9/2009...

 

Pohjana oli Fazerin Ruispaahto -leipää 4 palaa aina kerroksessa ja kerroksia oli 3.

Täytteinä oli:

  • kinkkusilppua n. 200 g
  • Violan Afrikan paprika ja ruohosipuli tuorejuustoa, kumpaakin 100 g
  • n. 3/4 punaista paprikaa pilkottuna pieniksi palasiksi
  • 1 pieni säilykepurkki ananasmurskaa hyvin valutettuna
  • n. 3 rkl Herkkumaan kurkkusalaattia
  • n. 1 rkl Turun sinappia, sitä vihreää

(Täytettä jää yli mutta se on herkullista jäljelle jääneiden voileipien päällä)

Kostutus: 5 dl vettä kiehautettuna ja siihen 1 kasvisliemikuutio liuotettuna.

Kuorrutus: n. 150-200 g majoneesia ja loppu 100 g Violan ruohosipuli tuorejuustosta.

Päällyskoristeet tomaattia, viinirypäleitä, makkaraa ja ruohosipulia.


 

Kakku oli erittäin maukasta, ehkäpä parempaa kuin aikaisemmat. Liekö kostutuksessa syy, aikaisemmin olen käyttänyt lihaliemikuutiota...

Pikkuvelikin, joka ei oikeastaan tykkää voileipäkakuista, otti monta kertaa lisää ja lopuksi sanoi, että "vielä tekis mieli muttei kehtaa enää ottaa"   Loppujenlopuksi kakkua jäi jäljelle vain 1/4.... Se säästettiin "pelimiehelle" Elikkä tästä kakusta riittää ainakin 6:lle syöjälle, sen verran meitä oli sunnuntaina paikalla. Tieten riippuu siitä miten isoja palasia ja paljonko ottaa, mieli kun tekee koko ajan lisää....

Keskustan tomaatti ruusu, pikkuhiljaa alkaa onnistumaan

Minitomaatista leikattu ruusu

Makkararuusu viinirypäle-lehdellä