Niinhän siinä sitten kävi, ettei SLY-pakettini ehtinyt kaapissa vieraita oottaa
Viikonloppuna teki jotain pientä hyvää mieli ja kun ei oikein jaksanut alkaa kummempia tekemään, tein SLY:täni saamasta Cappucinomousse suklaahipuilla -paketin takaa Cappucinotortun Tässäpä on teillekin ohje, jos haluatte joskus kokeilla. Tämä oli hyvää ja tuli nopeasti. Ohjettahan voisi soveltaa muihinkin valmiisiin mousse-juttuihin... Ainakin itsellä olisi tarkoitus joskus kokeilla.
CAPPUCINOTORTTU
200 g murskattuja keksejä
75 g sulatettua margariinia
2 pkt (4 pss) Cappucinomousse suklaahipuilla -aineksia
2 dl maitoa
1,5 dl kuohukermaa
4 g liivatelehteä
4 rkl vahvaa kahvia
2 rkl konjakkia
Yhdistä keksinmurut ja margariini, taputtele seos öljytyn irtopohjavuoan pohjalle. Vaahdota mousse, kerma ja maito, sekoita joukkoon kuumaan kahviin sulatetut liivatteet sekä halutessasi konjakkia. Levitä tasaisesti vuokaan. Hyydytä jääkaapissa n.3 tuntia.
Tein ohjeen puolikkaana, jotta kakusta ei olisi tullut niin isoa. Minä käytin keksinä Digestive-keksejä ja margariinina ihan tavallista pöytämargariinia. Nyt tätä kirjoittaessani hoksasin, että laitoin mousse-pusseja vain yhden Mutta olihan tuo siltikin syötävää ja hyvää Kahvin tilalla käytin Cappucino vanilla -juomaa (Lidl:stä, pikakahvin tyylistä) ja konjakin tilalla itse tehtyä vaniljauutetta.
Halusin kokeilla miten onnistuu hyydykekakku keikaus-tyylisesti. Ihan hyvin onnistui, mitä nyt keksipohja jäi aika murenevaksi, siitä ei tullut niin tiivistä kun ei ollut mitään painoa päällä. Oliskohan vaikka maitopurkki auttanut asiaa... Sitäpä testataan sitten joskus
Kakku oli vähän tylsän näköinen paljaaltaan, joten koristelin sitä vähän suklaakiekosta höylätyillä rullilla. Eikö olekin hei paljon herkullisemman näköinen?
Naapurista leijui ihana lätyn tuoksu, niin alkoi tehdä itselläkin mieli. Ei muutakuin SLY:n lähettämä valmis jauhoseos turpoamaan ja paistamaan, kermaakin kun jäi Cappucinotortusta niin ei sitä tarvinnut sitten roskiin heittää. Oli hyviä lättyjä, oikein mansikkahillolla ja kermalla