Tänä Juhannuksena tuli herkuteltua monenlaisilla ihanilla herkuilla

 

Suolaisen puolella oli Pirkan Broileri Kung Po:ta ja ihan tavallisia tortilloja ja tietenkin uusia pottuja ja silliä

 

Makkaran kaveriksi tein Cebicin valkosipulinen sinappia isälle, se kun on valkosipulin ystävä   Maistettiin me kyllä miehen kans tätä myös ja hyvää oli. Itse en valkosipulista kovin paljon tykkää ja mies ei oikeastaan olleenkaan mutta hyvin meni molemmilla alas. Tämä oli pehmeää ja makeaa, ei ollenkaan äkäistä. Minä laitoin sinappiin omenamehua ja valmisvalkosipuli murskaa 6 kukkurallista teelusikallista, jotka siivilöin pois ennen purkittamista. Tuo purkki ei tullu täyteen, oliskohan joku vajaa 3/4 tullut... Eipähän jää kaappiin venymään, vaikka luulen ettei sitä pelkoa ole

Tässä näkyy kuika sileää sinapista tuli siivilöinnin ansiosta.

 

Makean puolella oli Caipirinha-mansikkakakkua, kun vihdoin ja viimein osasin oikeasta paikasta Caipirinha Drink Mixiä etsiä  Kiitos kaikille avusta! Itse en oikein pidä mistään sitrusmaisesta, kun minulla alkaa kurkkua karvastelemaan. Tämä kakku oli minusta päivän kahden päästä parempaa, ei ollut niin kovin voimakas tuo Caipirinhan maku. Makea, kesäinen kakku.

Mulla jäi tuo Caipirinha-kerros sivulta hieman matalaksi, kun en malttanut antaa mansikkakerroksen hyytyä kunnolla   Keskeltä se kyllä oli korkeampi. Pohjaksi tein myös 3 munan kääretorttupohjan mutta paistoin sen suoraan pyöreässä vuoassa ja leikkasin kahteen osaan. Näin sain kaks pohjaa eikä jääny palasia yli, oonks vähän pihi   Toinenkin pohja tuleekin tässä piakkoin tarpeeseen...

Pääsin parin viikon takaisia Ikean ostoksiakin käyttämään: kakkuvatia ja alustaa

Tässä näkyy kuinka ohueksi tuo Caipirinha-kerros sivulta jäi...

Ja tässä palanen lautasella. Tässä näkyy, että keskellä oli paksumpi kerros Caipirinhaa. Leikkasin myös kakun valmiiksi "mansikan" kokoisiksi palasiksi, tuli siistemmät palaset jokaiselle ja kakkukin pysyi nätin näköisenä koko ajan   Mansikat oli Belgialaisia ja aika arvokkaita: oliskohan 250g rasia ollut melkein 4euroa...   Mutta kyllä sitä nyt yhden rasian raski ostaa.

 

Daim-kakkua tein myös. Tämä olikin tosi hyvää, mieskin sanoi, että tätä voisi useamminkin syödä   Minä vähän yritin kuorruttaa tuota kakkua Maraboun Daim-suklaalla... Pelkäsin, että Daim-muruset jäävät kakkuun sellaisiksi koviksi klönteiksi mutta ei ne jäänyt, vähän ehkä semmoisen toffeemaisen olon antoi.

Ja tietenkin makiaa juustoa, Juhannusjuustoa, juustokeittoa, heraa... millä nyt itse kukin sitä kutsuukaan. Siitä en muistanut ottaa kuvaa ennenkuin katos suuhun ja osa jaettiin muiden kesken...

 

Ja lopuksi "Juhannuskooki", joka ei ollenkaan tykännyt tekemästäni seppeleestä vaan ravisteli sen päästä pois (seurauksena TIETENKIN seppeleen rikkoutuminen) ja löntysteli palloa hakemaan