Olen aikoinani ottanut erilaisia täyte ideoita ylös, jotta niitä voisi joskus kokeilla perinteisten täytteiden sijasta. Tähän sitten kirjoittelen sellaisia, joita olen kokeillut ja omasta mielestäni hyväksi havainnut

 

Suklaakerma

(Pääsiäismuna -kakussa)

 1 levy (130 g) Pandan maitosuklaata

2,5 dl kermaa / Flora Vispiä

n. 1 tl Van Houtten kaakaojauhetta

Sulata suklaa mikrossa varovasti tai vesihauteessa. Kaada sula suklaa puhtaaseen kulhoon -> jäähtyy nopeammin kuin, että jäähdyttäisit sitä kuumassa kulhossa. Suklaan jäähtyessä vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää sula suklaa kerman joukkoon varovasti sekoittaen. Siivilöi ja sekoita kaakaojauhe joukkoon korostamaan väriä ja makua. Sokereita ei tarvitse, koska suklaassa on sitä, on tarpeeksi makeaa.

 

Fazerina-kerma

(Tonttu-kakussa)

1 levy (100g) Fazerina suklaata

1 prk (2dl) kermaa

Lämmitä kermaa teflonpinnotteisessa kattilassa hieman. Paloittele suklaa joukkoon ja jatka lämmittämistä niin kauan, että suklaa on sulanut kerman sekaan. Anna jäähtyä hieman ja laita jääkaappiin. Jäähdytä jääkaapissa yön yli ja vatkaa normaalisti kermaksi.

 

Mansikkamousse

(Hiekkakakun vadelmamoussea mukaillen)

1/2 prk Flora vispiä

1/2 prk vaniljarahkaa

1 prk (á125g) lasten Kidius-mansikkajogurttia

125 g mansikoita survottuna

sokeria maun mukaan

4 liivatelehteä

Laita liivatteen likoamaan kylmään veteen. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi ja lisää siihen vaniljarahka sekä mansikkajogurtit. Lisää soseutetu mansikat ja mausta halutessa sokerilla. Sulata lionneet liivatteet tilkkaan kuumaa vettä (tai esim.mansikkamehua) ja lisää ohuena nauhana koko ajan tasaisesti sekoittaen täytteeseen.

(Hääkakussa)

  

 AnuLillin valkosuklaamousse

75 g valkoista suklaata  ( Käytin Fazerin leivontasuklaata )
1/2 prk Flora Kuohukermaa
1/2 prk Valion Vaniljarahkaa
1/2 tl vaniljasokeria
1 liivatetta
tilkka kuumaa vettä

Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se sokerilla. Sekoita joukkoon sula suklaa sekä rahka. Liota liivatteet kuumaan veteen ja sekoita joukkoon.

(Hääkakussa)

 

Chocomumin Geisha-mousse

100 g Geisha suklaata ( 1 levy )

250 g maustamatonta tuorejuustoa

250 ml ( 1 prk ) Flora vispiä

Sulata suklaa ja sekoita se tuorejuuston joukkoon. Vaahdota Flora vispi ja lisää se suklaa-tuorejuusto seokseen.

(Suklaa täytekakussa)

 

Ahonlaidan diplomaattikreemi

250 ml ( 1 prk ) Flora vispiä

1,25 dl vanilliinikreemijauhetta

2,5 dl vettä

Vaahdota kerma. Valmista vanilliinikreemi pakkauksen mukaan ja sekoita se heti kermaan.

(Suklaa täytekakussa)