Marraskuun Mitä tänään syötäisiin-lehdessä oli tämmöisen Nakkipannarin ohje, löytyy s.13. Suolainen pannari on ollut "tekolistallani" mutten ole oikein uskaltanut sitä vielä kokeilla  

Tätä ajattelin nyt sitten viimein kokeilla, nakit kun saa helposti pois, jos ei tykkääkään   Mutta ei niitä tarvinnut ottaa, tämäkun olikin hyvää!   Ulkonäköhän on nyt mitä on, mutta tässä pääasia onkin maku eikä näkö.

Ohjeessa oli mainittu, että voi tarjoilla puolukkahillon kanssa, joten sitä sitten kokeilin. Ja mielestäni hillon kera oli parempaa kuin ilman   Suosittelen kokeilemaan, vaikka kuullostaa ja näyttää hieman oudolta

Tässä myös ohje, jos ei lehteä saa käsiinsä...

NAKKIPANNARI 4 annosta

Taikina:

4 dl maitoa

2 dl vehnäjauhoja

2 munaa

1/2 tl suolaa

Täyte:

8 kuoretonta nakkia

8 viipaletta pekonia (Pirkan paketissa oli just tuo määrä)

1 sipuli ohuina renkaina

1/2 rkl öljyä

Ohje:

1. Vatkaa taikinan ainekset keskenään ja anna taikinan turvota. (Tein sillä välin täytteen ja sen paiston)

2. Tee nakkeihin pieniä viiltoja ja kääri jokainen nakki pekoniviipaleen sisään. Asettele nakit voideltuun (halk. 28cm) metalliseen tai lasiseen piirakkavuokaan tasaisin välein. Kuullota sipulirenkaat öljyssä ja levitä ne vuokaan. Kypsennä pekonikääröjä 225 asteessa noin 10 minuuttia.

3. Kaada taikina vuokaan makkaroiden ympärille. Jatka kypsentämistä noin 30 minuuttia. Tarjoa lisäksi puolukkahilloa ja salaattia.