Kotivinkkistä löytyi myös näiden herkullisten patukoiden ohje. Näistä tulikin vähän liian herkullisia, meinas emäntä popsia koko satsin   Mutta sain kuitenkin kielenkannat kuriin ja rasiaan säästöön näitä. Ei nämä kyllä kauan vanhene mutta olivat sen verran helppo tehdä, että mielellään tekee lisää. Ja kunhan kelit hieman lämpenee ja pääsee hiihtämään, nämä ovat hyviä eväitä taskuun

Ohjeen mukaan näitä tulis pellillinen mutta en minä ainakaan saanu kuin puoli. Kuinkahan pieni pelti lienee ohjeen mukaan ollut kyseessä...?   Tässäpä kuitenkin teillekin alkuperäinen ohje, jos vaikka joku saiskin sen pellillisen näistä syntymään. Suluissa on mun lisäykset, joita ei ohjeessa mainittu mutta ajattelin niiden tuovan vähän extraa   Minä myös paistoin näitä uunissa.

70 g voita

50 g ruokosokeria (40 g ruokosokeria + 10 g fariinisokeria)

2 rkl hunajaa

7 dl mysliä TAI 3 dli valmismysliä + 2 dl kaurahiutaleita + 2 dl pähkinäsekoitusta

( noin puolitoista kourallista Goji-marjoja )

(koristelu valkoisella suklaalla)

Mittaa voi, sokeri ja hunaja korkeareunaiseen kattilaan. Kuumenna seos koko ajan sekoittaen. Kun voi ja sokeri ovat täysin sulaneet ja selvästi kuumia, lisää loput ainekset koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Käännä lämpö pois levyltä mutta jatka sekoittamista, kunnes seos on sekoittunut. Lusikoi seos tasaiseksi levyksi pellille leivinpaperin päälle ja siirrä viileään kovettumaan. Jos pidät erityisen rapsakoista patukoista, pane pelti uuniin 200 asteeseen n. 7-10 minuutiksi. Anna jäähtyä rauhassa. Leikkaa levyltä halutun mallisia palasia.