Perkkasin tässä joku aika sitten kuiva-aine kaappia ja laitoin paperille ylös mitä siellä on ja milloin mikin menee vanhaksi. Nyt vastaan tuli joulusta jäänyt pötkö LU:n Jaffa Piparkakku-omena keksit ja jääkaappiin venymään jäänyt FloraVispi. Kaapista löytyi myös joululta jäänyt purkki omena-kaneli marmeladia. Hyydykekakkuhan niistä ensimmäisenä tuli sitten mieleen  

Tämä kakku sopisi varmasti joulupöytäänkin makumaailmansa vuoksi. Joten laittakaapas ensi joulua ajatellen talteen. Ja keksejä ja makujahan voi vaihdella

Hellapoliisilta bongasin Mango-suklaakakun, jonka muokkasin Omena-valkosuklaakakuksi   Linkistä pääsee Hellapoliisin alkuperäiselle ohjeelle ja tässä on mun:

 

Omena-valkosuklaakakku

 

Pohja:

1 pötkö Jaffa Piparkakku-omena keksejä

 

Täyte:

5 liivatelehteä

 1 prk Flora Vispiä

200 g turkkilaista jugurttia

2 tl vaniljasokeria

200 g Pandan valkosuklaata

1 prk omena-kaneli marmeladia

2 rkl vettä

 

Koristeet:

Omena kastiketta

Lumihiutale koristerakeita

valkosuklaata värjättynä vihreäksi

punaiset on Candy Meltsiä

sivuilla olevien "lehtien" ohje löytyy Kermaruusun sivuilta

 

Vuoraa halkaisijaltaan 22 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Asettele Jaffa keksit vuoan pohjalle ja murra kolosiin paloja kokonaisista kekseistä.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota FloraVispi, vatkaa joukkoon jogurtti, vaniljasokeri ja marmeladi. Paloittele suklaa lautaselle ja sulata puolen minuutin erissä mikroaaltouunissa välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Sekoita sula suklaa joukkoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi esimerkiksi mikroaaltouunissa. Liuota joukkoon vedestä puristetut liivatteet. Sekoita täytteeseen, sekoita tasaiseksi ja kaada ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada seos keksien päälle vuokaan ja nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Pyöräytä kakku irti vuoan reunoista veistä apuna käyttäen ja siirrä tarjoiluvadille. Koristele haluamallasti tavalla.