Pirkka-lehdestä löysin ohjeen hieman erilaiseen Runebegin leipomukseen. Tein tätä sitten töihin perjantaiksi, jolloin tuli otettua varaslähtö Runebergin päivään ja talviloman alkajaisiksi hieman makeammat päiväkaffet

Kakku oli erittäin hyvää ja sopivan kosteaa eikä rommi maistunut yhtään. Minä vaihdoin kaakaojauheen tilalle mantelijauhetta ja piparkakkumurujen tilalle korppujauhoja. Kuorrutteesta ei tullut yhtä vaaleanpunaista kuin ohjee kuvassa, liekö johtunut hillon laadusta...? Mulla oli nimittäin paistonkestävää marmeladia ja ohjeessa puhuttiin hillosta...

Mutta hyvää oli ja toimis varmasti muillakin hilloilla

 

Ohje kopioitu suoraan Pirkan sivuilta:

RUNEBERGIN VADELMAKAKKU 

(15 palaa)

Ainekset:

 


 

150 g voita tai leivontamargariinia
1 1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl Pirkka vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
1 rkl Pirkka kaakaojauhetta, tummaa
1 dl Pirkka vadelmahilloa
1 dl piparkakkumuruja
 
Kostutus
1/2 dl vettä
1/2 dl rommia
2 rkl sokeria
 
Koristelu
1 rkl Pirkka vadelmahilloa
n. 2 tl vettä
1 dl tomusokeria

 

1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon huoneenlämpöiset munat yksitellen. Sekoita joukkoon vadelmahillo. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe, vanilliinisokeri ja kaakaojauhe. Siivilöi jauhoseos taikinaan. Sekoita lopuksi joukkoon piparkakkumurut.

2. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (tilavuus noin 1 l). Paista kakku 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia.

3. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Anna kakun vielä jäähtyä hetki. Pese vuoka ja nosta kakku takaisin vuokaan.

4. Kuumenna kostutusliemen ainekset kattilassa. Kostuta kakku lusikoimalla liemi kakun pinnalle. Anna kakun vetäytyä muutama tunti tai seuraavaan päivään.

5. Kumoa kakku vadille. Sekoita keskenään vadelmahillo, vesi ja tomusokeri. Valuta kuorrutus kakulle. Anna kuorrutuksen kovettua.