Kävin mummolla kaverina leipomassa pikkuleipiä, kun sillä oli ne loppu. Samalla otin ohjeen itsellenikin ylös, nämä kun ovat tosi hyviä ja Eetun lempipikkuleipiä. Eetu aina mummolla kahvitellessamme tulee näitä mankumaan ja kaksi pikkuleipää pitää aina saada, sitten on herra tyytyväinen

Ohje on Seura leipoo -kirjasta, jonka mummo on saanut tilaajalahjaksi aikoinaan. Siellä nämä ovat nimellä Mantelileivät mutta mummo on hieman muutellut ohjetta. Ja huomasimpa Ullan blogissa käydessäni, että mummon ohje on Ullan pääsiäispikkuleipien kanssa prikulleen sama, paitsi ettei mummo laita vaniljasokeria. Pikkuleivät kannattaa muuten tehdä oikeaan voihin, tulee tosi hyviä ja mureita

Pääsiäis pikkuleivät

n. 78 kpl

200 g voita ( / margariinia)

1 1/2 dl sokeria

1 muna

4 1/2 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Laita taikina hetkeksi (n.30min) jääkaappiin. Ota teelusikalla taikinaa, pyöritä käsillä siitä pallo ja laita leivinpaperille. Litistä palloa hieman. Kun olet tehnyt palloja koko taikinasta, laita niiden päälle raesokeria. Minä laitoin nyt pääsiäisen ja kevään kunniaksi värillistä raesokeria ja karamellin makuisia nomparelleja   Aloita paistaminen ensimmäiksi tehdyistä palloista. Paista niitä 170-asteessa n.10-12 minuuttia. Pikkuleivät saavat jäädä vaaleiksi. Paistamisen jälkeen laita pikkuleipien päälle joko leivinpaperi tai talouspaperia ja anna jäähtyä.