Viime syksynä (muistaakseni) joku mainitsi blogissaan, että Santa Marian Caipinrinha Drink Mix -seoksen teko loppuu sen vähäisen menekin vuoksi. Tein viime juhannuksena ensimmäistä kertaa tästä aineesta kakkua, joten pakkohan se oli muutama pussi ostaa kaappiin jemmaan ettei yhteen kertaan jää suhde tuohon ainekseen   Niinpä kaapissani on kolme pussia tuota kyseistä jauhetta, joiden päiväykset menevät heinäkuussa umpeen. Kaksi pussia on päässäni jo käytetty mutta mihin se kolmas... Kunnes huomasin Cappucinomousse paketin ja niistä sain tämmöisen aikaiseksi

 

Pohjana riisisuklaa, Caipinrinha- ja Cappucinotäyte, yhdistelyä monesta eri ohjeesta   Pohjaa oli hieman hankala leikata mutta kyllä se tarpeeksi terävällä leikkautui, Caipirinha oli mukavan kirpakkaa ja Cappucino toi pehmeän suklaisuuden. Nam!

 

Caipirinha-Cappucino hyydykekakku

Pohja

50 g voita

1 Pandan maitosuklaa levy (130g)

4 dl riisimuroja

Caipirinha täyte

1 pss Caipirinha Drink Mix-seosta

1 prk (2,5dl) Flora vispiä

1 prk (200g) Sunnuntai Sitruuna rahkavalmistetta

1 dl tomusokeria

3 liivatelehteä

2 rkl vettä

Cappucino täyte

1 pkt (2 pss) Blå Bandin Cappucino suklaahipuilla moussejauhetta

3 dl kylmää maitoa

3 liivatelehteä

2 rkl vettä

 

Sulata rasva kattilassa ja siihen suklaa. Sekoita varovasti joukkoon riisimurot. Kaada irtopohja kakkuvuokaan (minä käytin säädettävää rengasvuokaa, halkaisijana n.22 cm). Laita jääkaappiin kovettumaan pariksi tunniksi (mulla oli n.4h)

Caipirinha täyte: Laita liivatteet kylmään veteen. Vaahdota Flora vispi. Lisää joukkoon Sunnuntai Sitruuna rahkavalmiste ja sekoita hyvin. Kuumenna mikrossa vesi kiehuvaksi (n.30 sek), purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sekoita ne kiehuvan kuumaan veteen. Sekoita liivatevesi ohuena nauhana varovasti sekoittaen muun täytteen joukkoon. Kaada täyte riisimuropohjalle ja nosta jääkaappiin hyytymään.

Cappucino täyte: Laita liivatteet kylmään veteen. Sekoita mousse ainekset maidon joukkoon ja vatkaa käsivatkaimella kunnes seos alkaa sakenemaan. Kuumenna mikrossa vesi kiehuvaksi (n.30 sek), purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sekoita ne kiehuvan kuumaan veteen. Sekoita liivatevesi ohuena nauhana varovasti sekoittaen Cappucinomoussen joukkoon ja kaada se Caipirinhatäytteen päälle. Anna hyytyä mielellään seuraavaan päivään. Koristele haluamallasi tavalla.

 

Minä laitoin illalla päälle nomparelleja, jotka yön aikana sitten sulivat pinnalle   Mutta ihan kivan näköinen kakusta siltikin tuli. Laitoin vielä suklaalehtiä viemään huomiota pois sulaineista nomparelleista...