Lauantai-illaksi teki mieli jotain hyvää iltapalaa

Äitini teki joku aika sitten tonnikalapiirakkaa mutta hän käytti Creme Bonjour Cuisinen tilalla Creme Bonjour ruohosipulituorejuustoa ja oli kuulkaas hyvää !!!   Kannattaa kokeilla !!  Minä sitten ajattelin kokeilla samalla ajatuksella kinkkupiirakkaa, kun sopivasti sattui Valintatalossakin olevan nuo tuorejuustot tarjouksella

Ohjeena oli tuttu Open Cafén piirakka pienin muutoksin mutta siltikin tuli hyvää piirakkaa. Tästä saa muute pellillisen tai sitten sopivasti kaksi pyöreää, toiseenhan vois sitä tonnikalaa laittaa ja maistella kumpi on parempaa. Veikkaan, että molemmat yhtä herkullisia

 

KINKKU / TONNIKALAPIIRAKKA

Pohja

250 g voita

2 dl vehnäjauhoja

2,5 dl Graham täysjyvävehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 prk (250g) maitorahkaa

 

Pohjan päälle

2 prk Creme Bonjour ruohosipulituorejuustoa

n. 200 g juustoraastetta

2 munaa

 

n. 250 g kinkkusuikaleita

n. 200 g juustoraastetta

 

Nypi jauhot ja leivinjauhe pehmeän voin kanssa sekaisin ja sekoita maitorahka joukkoon. Kauli taikina leivinpaperin päälle uunipellin kokoiseksi tai jaa taikina kahtia ja taputtele pyöreiden piirakkavuokien pohjille ja reunoille. Käytä tarvittaessa hieman jauhoja apuna.

Levitä veitsen avulla tasainen kerros ruohosipulituorejuustoa pohjan päälle (pellilliseen molemmat, pyöreisiin pkt / piirakka). Riko munien rakenne varovasti haarukkalla ja sekoita se juustoraasteen kanssa. Ripottele juustoraaste tasaiseksi kerrokseksi piirakan / piirakoiden päälle ja juustoraasteen päälle kinkkusuikaleet ja vielä päälle juustoraastetta. Paista 200 asteessa n.30 min.