Tänä vuonna Juhannus tuntui tulevan kuin varkain. Sinappia oli tarkoitus tehdä makkaroiden ja muiden grilliherkkujen kaveriksi mutta eihän sitä ehtinyt, mihin lie aika karannut   Juustokin tuli keiteltyä illan ja yön tuntien aikana. Makiaksi herkuksi olin jo pääsiäisenä päättänyt tehdä kääretortun, jonka olisin koristellut koivunhalon näköiseksi. Mutta eihän siitäkään tullut mitään... Kun uudesta Kotivinkistä (11/2011) pompsahti tämä herkullisen näköinen pieni Brita-kakku silmille 

 

Joten eihän siinä auttanut kuin vaihtaa kääretorttu suunnitelmat Brita suunnitelmiin   Onneksi aineksiin ei tullut muutoksia, joten kaikki oli kaapissa valmiina. Tämä oli muuten elämäni ensimmäinen Brita-kakku ja ei varmasti jää tähän, niin hyvää oli   Minä tein ohjeeseen hieman muutoksia, laitan ne sulkuihin, muutoin ohje on kopioitu lehdestä, kun en tuolta Kotivinkin sivuilta sitä löytänyt että oisin linkittänyt...

BRITA-KAKKU

125 g voita tai margariinia

1 dl sokeria

2 kananmunan keltuaista

1,5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 dl maitoa

MARENKI

2 kananmunan valkuaista

1,5 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 dl mantelilastuja (en laittanut)

TÄYTE

2 dl vispikermaa

1 tl vaniljasokeria

1 rkl sokeria

(1 pss Caipirinha Drink Mix-seosta)

5 dl mansikoita

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuaiset seokseen vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää munavaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja maitoa. Piirrä uunipellin kokoiselle leivinpaperille kaksi ympyrää, joiden halkaisija on 19 cm. Jaa taikina tasaisesti levyiksi, jotka ovat hieman ympyröitä pienemmät. Kypsennä pohjia 180-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia.

Tee marenki. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokerit ja vatkaa, kunnes valkuaisvaahto pysyy kulhossa vaikka kulhon kääntää ylösalaisin. Levitä marenki esipaistettujen pohjien päälle. Ripottele pinnalle mantelilastut. Paista kakkupohjia 180-asteisessa uunissa vielä 15 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen. Jäähdytä pohjat.

Tee täyte. Sekoita sokerit kermaan ja vatkaa se vaahdoksi. Levitä toisen pohjan päälle kermavaahtoa ja pilko sen päälle mansikoita. Nosta toinen pohja täytteen päälle ja koristele sekin kermavaahdolla ja mansikoilla.

VINKKI! Tee pohjat valmiiksi paria päivää ennen tarjoilua. Kokoa kakku juuri ennen nautiskelua.