Perjantaina oli viimeinen työpäivä ja loman alkamisen kunniaksi tein ihanaa Brita-kakkua   Ohje oli tällä kertaa Maku-lehdestä ja oli muutamaa pientä kohtaa lukuunottamatta samanlainen kuin aikaisemmin tekemäni.

Muutokset olivat siis: ensinnäkin ohje oli mitoitettu pellilliselle, munia oli 3 kpl, pohjaa ei esipaistettu vaan samantien yhdessä marengin kanssa, paistaminen tapahtui 175-asteessa, täytteessä kermaa oli 5 dl ja mansikoita litra

 

Aamulla kun unen pöpperössä kakkuja tekee ja vielä ilman rillejä, kommelluksia sattuu, niin nyttenkin... Marengia kun aloin tekemään, ajatuksissani hulautin sokerit samantien valkuaisten joukkoon ja aloin vatkaamaan. Katselin vispilöiden pyörinää ja ajattelin vaahdon olevan niin kumman näköistä. Ja sitten välähti!   Ei muuta kuin uudet munat veteen lämpiämään vähäksi aikaa ja uuden marengin tekoon. Munat ehtivät lämmetä haaleaksi, ei ihan huoneen lämpöisiksi mutta loppu hyvin, kaikki hyvin ja kakku tuli syötyä