Kuten isäni sanoi

Suolaista piirakkaa teki mieli tehdä ja koska en ole koskaan tehnyt kasvisversiota, päätin nyt kokeilla. Ja tosi hyvää tulikin, tätä on jo toisen kerran tehty viikon sisään

Pohja

150 g huoneenlämpöistä voita / margariinia

2 dl vehnäjauhoja

n. 0,75 dl ruisjauhoja

n. 0,25 dl leseitä

(ruisjauhot ja leseet voi korvata vehnäjauhoilla, jolloin niitä tulee siis 3 dl)

3 rkl kylmää vettä

Sekoita jauhot keskenään ja nypi sitten huoneenlämpöisen voin kanssa sekaisin. Lisää vesi ja seikoita nopeasti tasaiseksi. Taputtele taikina pyöreään piirakkavuokaan. Voit käyttää hieman jauhoja apuna, taikina on aika löysää. Esipaista pohjaa uuniin alimmalla tasolla 200-asteessa 10 min.

Täyteeksi voit laittaa mitä mielesi tekee, tällä ohjeella voi tehdä kinkkupiirakkaakin, kalaa en ole vielä kokeillut. Mulla oli tällä kertaa täytteinä:

300 g nuppuvihanneksia (kaupan pakastealtaasta ja nämä kannattaa ensin sulattaa mikrossa),

minitomaatteja halkaistuna,

herkkusieniä ripoteltuna sinne sun tänne, kuin myös

fetajuustoa, aurajuustoa ja valkosipulimurskaa.

Täytteiden päälle ripottele n. 100 g juustoraastetta sekä munamaito: 3 munaa + 2 dl ruokakermaa tms. sekoitettuna ja hieman suolaa ja jauhettua muskottipähkinää. Jatka paistamista n.20 min. Koita malttaa antaa piirakan jäähtyä, jottet polta kieltäsi

 

BLOGIN VAIHDOSTA

Olen tässä kopioinut näitä tekstejäni tuonne blogspotin puolelle, kun tässä vuodatuksessa on tuntunut kaikilla olevan ongemia vähän siellä sun täällä. Lisäksi mulla loppu lokakuussa tuo maksettu blogiosoite. Oisinkin nyt teiltä kyselyt, kummassa mun kannattais jatkaa tätä blogin pitämistä, täällä vuodatuksessa vai blogspotissa...?