Pöytä kahdeksalle -blogista bongasin viime vuonna tämän herkullisen kakun ohjeen. Tätä oli jo viime syksynä tarkoitus kokeilla mutta se meni jotenkin ohi... Toinen yritys oli jouluksi mutta nyt kolmas kerta toden sanoi

Oli niin hyvää ettei kokonaisesta kakusta ehtinyt kuvaa saamaan

Tässä sisustaa. Mulla jäi nuo marjat tuohon pinnalle, seuraavalla kerralla ajattelin niitä hieman varovaisesti sekoittaa täytteen joukkoon. Tämä vois piirakka mallisenakin olla hyvää

 

Alkuperäinen ohje on Kotilieden sivuilta ja se on sieltä suoraan kopsattu.

PUNAHERUKKA-VALKOSUKLAAKAKKU

Määrä Aines
150 g voita tai margariinia
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
täyte:
100 g valkosuklaata
2 prk (á 250 g) mascarponejuustoa
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
2 rkl perunajauhoja
½ sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
2-3 dl punaherukoita

1. Sekoita pehmeä rasva ja sokeri. Lisää kananmuna huolellisesti sekoittaen. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja pyöräytä nopeasti taikinaksi. Kääri taikina kelmuun, painele tasaiseksi levyksi ja anna levätä jääkaapissa täytteen teon ajan.

2. Sulata mikrossa pieniksi paloiteltu valkosuklaa. Anna jäähtyä. Sekoita mascarponejuusto, sokeri ja kanamunat hyvin keskenään. Lisää joukkoon perunajauhot, sitruunan raastettu kuori ja sitruunamehu sekä sulatettu ja jäähtynyt valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi.

3. Vuoraa pitkänomainen, vetoisuudeltaan noin 1,5 litran leipävuoka leivinpaperikaistaleilla. Painele taikina jauhotetuilla käsillä vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan haarukalla reikiä.

4. Valuta täyteseos vuokaan ja ripottele pinnalle punaherukat.

5. Kypsennä kakkua 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan.

6. Anna kakun jäähtyä kunnolla ritilällä, jolloin se myös jähmettyy hyvin. Kumoa kakku täysin jäähtyneenä tarjoiluvadille ja koristele tuoreilla herukkatertuilla.