Jäätelöä piti koko kesän kokeilla mutta en päässyt sitä kuin vasta viimeisillä loma päivillä tekemään   Isäntä halusi tällä kertaa kokeiltavaksi Suklaajäätelöä ja täytyy sanoa, että ihanan suklaista tämä olikin

Ohje on Unelmien jäätelöherkut -kirjasta

SUKLAAJÄÄTELÖ

2 annosta

1 1/4 dl maitoa

1 1/4 dl kermaa

3 kananmunan keltuaista

50 g (n. 0,6 dl) sokeria

n. 1 dl tai maun mukaan veitsellä hienonnettua suklaata (käytin taloussuklaata)

Kuumenna kaikki ainekset lukuun ottamatta hienonnettua suklaata. Älä anna lämpötilan ylittää 70 astetta. Sekoita koko ajan vatkaimella kattilan pohjaa myöten niin ettei seos pala. Jäätelöseoksesta pitäa tulla rakenteeltaan sakeaa. Ota kattila sen jälkeen pois kuumalta levyltä ja sekoita huolellisesti joukkoon hienonnettu suklaa. Sekoita niin pitkään, että kaikki suklaa sulaa. Vatkaa jäätelöseos jäätelökoneessa. Pakasta seos 4-5 tunniksi tai mieluiten yön ajaksi, jolloin sen maku ehtii kehittyä.