No niin, aloitetaanpas tämä loma tekojen purku   Yritän näitä tässä laitella siinä järjestyskessä, missä niitä olen tehnyt. Eli aloitamme ulko ruokinnasta, toisin sanoen, grillauksesta

 

GRILLATTUA SIIKAA

Kalaa on tehnyt mieli kokeilla grillata, ja varsinkin siikaa, kun se on niin hyvää   No loman alussa koukkasin kaupassa käydessäni kalatiskin kautta, josta tarttui oikein iso ja mehevän näköinen siika mukaan. Netistä sieltä sun täältä ohjeita selatessa tein sen sitten näin:

- kuivasin kalan hyvin (olis voinu suomustaakin vähäsen)

- laitoin suolaa sisälle (oli tavallista pöytäsuolaa, merisuola olisi parempaa), käärin voipaperiin ja laitoin jääkaappiin n. tunniksi maustumaan

- maustumisen jälkeen laitoin vielä hieman suolaa ja voi nokareita sisälle, käärin uuteen voipaperiin ja folioon

- grilli oli jo kuumana, joten ei muutakuin "grillimestari" Eetun kanssa grillaamaan

Kala oli n. 15 min / puoli grillissä, kypsää oli mutta sitä suolaa olisi saanut olla enemmän   Ehkä se merisuola olisi ollut parempaa mutta kalahan tahtoo aina hieman kadottaa sitä suolaa jonnekin kummaan.

Kalasta ei ehtinyt ottamaan kuvaa, vasta kun se oli syöty, niin nälkä oli syöjillä. Hyvää oli, Eetunkin mielestä, ja varmasti tulee kokeiltua toistekin

 

PELTILEIPÄÄ

Kalan kaveriksi tein tavallisessa uunissa peltileipää TÄLLÄ ohjeella. Jauhoina oli Sunnuntain Monivilja Sämpyläjauhoja ja Myllyn paras Grahamjauhoja. Hyvää leipää oli