Pikkuveli täytti lauantaina vuosia ja tarjosi sunnuntaina kahvit. Lupasin tehdä jotain pientä kahvi pöytään

Banskukakun teosta jäi sitruunaa yli, joten tein samalla kerta rysäyksellä pieniä Sitruunakakkusia. Tulipahan viimeinkin testattua silikonisia muffini / leivosvuokia, mitä olen aikoja sitten jo hommannut   Näillä kakkusilla osallistun myös Nami-hiiren järjestämään "Värikäs syksy" kakkukisailuun

Ohje on Pipareista pitsikakkuun -kirjasta nimellä Appelsiinikakku, vaihdoin vain appelsiinin sitruunaan

Sitruunakakku

2,5 dl sokeria

4 kananmunan keltuaista

4 dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

250 g voita

4 kananmunan valkuaista

yhden sitruunan mehu ja raastettu kuori

Vatkaa sokeri ja kananmunan keltuaiset vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sulatettu voi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää sitruunan mehun ja raastetun kuoren kanssa joukkoon varovasti käännellen. Paisto voidellussa ja korppujauhotetussa vuoassa 175 asteessa noin 50 minuuttia (n.20min).

Koristelussa on käytetty Wiltonin Candy Melts koristelutuubeja. Tulppaaneissa ja auringonkukkien keskustassa on käytetty valkosuklaata, johon on laitettu tomuväriä. Auringokukan keskustaan vielä sirottelin ruskeaa tomuväriä antamaan vähän elävyyttä   Oikein hyviä olivat ja ohjekin oli helppo, tulee varmasti käytettyä toistekin.