Kaverikoirilla oli pienimuotoinen palaveri nyyttärikestien merkeissä, jossa käytiin seminaarissa käytyjä asioita läpi ja muutenkin puheltiin toiminnastamme kahvin yhteydessä. Minä tein Ulla Svenskin Unelmakakut -kirjasta Appelsiini-suklaakakun, joka olikin todella kielen vievä herkku   Suklaana käytin ihan niitä Fazerin leivontasuklaita, mutta varmaan Pandan tms. suklaat ajavat saman asian. Ja voispa joku vaikka innostua kokeilemaan ihan jotain muutakin suklaata   Voin tilalla käytin leivontamargariinia, hyvää tuli silläkin. Kakku sai paljon kehuja, kiitos oikein paljon, ja reseptiä pyydettiin. Joten tässäpä on, ohje olkaa hyvä:

APPELSIINI-SUKLAAKAKKU

3 munaa

2 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

0,5 tl leivinjauhetta

175 g voita

100 g tummaa suklaata

100 g maitosuklaata

Täyte

200 g appelsiinituorejuustoa (tai 200 ga maustamatonta tuorejuustoa + 1 appelsiinin raastettu kuori)

100 g valkosuklaata sulatettuna

2 liivatelehteä

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot varovasti käsin sekoittaen. Lisää lopuksi pehmitetty voi ja sulatetut suklaat. Voitele ja jauhota 1 litran vuoka ja kaada massa vuokaan. Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla n.50-60 min. Anna jäähtyä hieman paiston jälkeen ja kumoa alustalle. Anna kakun jäähtyä kunnolla ja leikkaa se vaakasuoraan poikki. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla.

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Sulata valkosuklaa ja sekoita se appelsiinituorejuuston kanssa. Sulata liivatelehdet 2 rkl:ssa kiehuvaa vettä ja lisää ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Laita kakun kansiosa kakkuvuoan pohjalle ja lisää täyte. Laita kakun pohjaosa päälle ja siirrä jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi. Kumoa kakku. Päälle voi sihdata tomusokeria.