Töihin tein tämmöisen modernin hedelmäkakun, jota syötiin ennen joulua

Oikein hyvää kakkua ja mukava vaihtelu perinteisen hedelmäkakun tilalle.

Käytin tähän kakkuun SLY:täni saamia kuivattuja karpaloita. Niitä jäikin vielä mutta on tullut napsittua, ne kun oli melkein kuin rusinoita!

Tein kakun tällä kertaa tuommoiseen suorakaiteen muotoiseen leipävuokaan

ja koristelin sen vaahtokarkkimassasta tehdyillä lumihiutaleilla ja tomusokerilla  

Ohje on Koti ja keittiö-lehden numerosta 12/2011.

MODERNI JOULUKUIVAKAKKU

n. 10 palaa

2 dl kuivattuja karpaloita (SLYn joulukuun paketista)

1 dl nestettä (omenamehua, konjakkia, käytin konjakkia)

200 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia (käytin margariinia)

2 dl sokeria

3 munaa

1 dl kevyt- tai kuohukermaa (käytin kuohukermaa)

4 dl vehnäjauhoja

2 tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

100 g tummaa suklaata karkeana rouheena

Anna karpaloiden liota yön yli konjakissa. Valuta ylimääräinen neste pois. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos ja kerma vaahdotettuun voi-sokeriseokseen. Lisää karpalot ja suklaa. Kääntele seos tasaiseksi puuhaarukalla. Kaada taikina n.1,8 litran vetoiseen pinnoitettuun vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla n.50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Kumoa kakku ja anna kakun jäähtyä vuoassa.

 

Taikinaa jäikin hieman, joten sain appivanhemmille tehtyä tämmöisen pienen (12cm) kakun   Kakunhan voisi kostuttaa karpaloista valutetulla nesteellä, tulisi mehukkaampi.