Eilen tuli taas pitkästä aikaa istuttua kampaamon tuolissa epämääräisen näköiset mömmöt päässä   Eli siis värjäsin hiukset pitkästä aikaa. Pari-kolme kertaa vuodessa sitä tulee tehtyä, minun hiuksissa näköjään väri säilyy sen aikaa. Hyvähän se vain on, eivät rasitu liikaa. Kampaajani aina keittää kahvit ja ne juodaan sillä välin, kun istun lämpötuolissa. Minä olen sitten ruukannut viedä jotain pientä hyvää kahvin kaveriksi. Tällä kertaa kahvin seurana nautittiin Santerin leivoksia, jotka löytyivät Ulla Svenskin Lempileivonnaiset -kirjasta, jonka lainasin kirjastosta muiden leivontakirjojen kanssa   Oikein hyviä ja makeita olivat ja helppo tehdä, näitä tulee varmasti toistekin tehtyä.


Santerin leivokset

Muropohja:

3,5 dl vehnäjauhoja

ripaus suolaa

3/4 dl sokeria

175 g margariinia

 Kinuskikuorrutus:

2 dl kuohukermaa

2,5 dl fariinisokeria

 Koristelu:

valkosuklaata

Sekoita vehnäjauhot ja sokeri keskenään, nypi margariini joukkoon. Painele taikina reunallisen uunuvuoan pohjalle, pistele haarukalla. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin25-30 minuuttia.

Mittaa kuohukerma ja fariinisokeri paksupohjaiseen kattilaan, keitä miedollä lämmöllä, kunnes seos sakenee. Levitä kinuskikuorrute muropohjan päälle ja anna jäähtyä. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Pursota kinuskikuorrutteen päälle kuvioita. Jäähdytä jääkaapissa ja leikkaa vinoneliöiksi.