Äiti teki useasti hillosilmiä, kun olin pieni smiley  Näitä onkin jo pitemmän aikaa tehnyt mieli tehdä. Nyt sitten ajattelin niitä väkertää, kun jääkaapissakin oli vielä tippa joulukuun SLY-paketista löytynyttä omena-kanelimarmeladia smiley  Käytin näihin kaapista löytyneen Maizenan ja perunajauhojen jämät, puoli desiä piti vielä jauhoja uhrata wink  Oikein hyviä mutta melko "höttösiä" pikkuleipiä oli. Ohjeen löysin Seitsemän sortin leivonnaiset -kirjasta.


HILLOSILMÄT
30 kpl (mulla 33 kpl)

125 g voita / margariinia
0,5 dl sokeria
1 keltuainen
2,5 dl perunajauhoja / maissitärkkelystä / vehnäjauhoja

Täyte:
kiinteää hilloa

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää keltuainen ja perunajauhot. Pyörittele pieniä palloja pellille. Litistä niitä hieman ja tee keskelle kolo. Täytä kolo hillolla ja paista 175-asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Lisäksi sain viimein testattua pitsikulhon tekemistä. Ohjeen löysin Puikkojen polut -blogista. Tämäkin on näköjään ollut "suvun suosikki" laugh  Kun kerroin äidilleni mitä aion kokeilla, hän sanoi, että "pikkumummo (eli siis äidin mummo) teki näitä aina sokeriliemessä". Ja niin oli tarkoitus itselläkin wink  Tämmöinen siitä tuli

Pitsi on ihan ostettu Valintatalosta, kun kirpputoreilla ihmiset kinuavat kauhean kovia hintoja vanhoista, huonokuntoisista liinoista enkä jaksanut tähän hätään alkaa itse tekemään liinaa smiley  Mutta heti kyllä alkoi mielessä vilkkumaan pienet, punaiset korit joulun alla ja jos oikein innostuis, tekis semmoiset pienet pitsillinat kahvikuppien alle laugh