Eilen illalla iltateen seuraksi kotikatsomoon tein Poro-purjopiirakkaa. Tosi ihanaa piirakkaa oli pieneksi iltapalaksi. Ohjeen olen aikoinani ottanut Mitä tänään syötäisiin-lehdestä, johon tein hieman muutoksia. Laitan tähän ohjeen sellaisena kuin itse tein, alkuperäistä voi katsella täältä sivuilta 8-9. Ohjeessa käytetään valmista pakasteesta löytyvää rukiista piirakkataikinaa mutta vaihtoehtoisesti pohjan voi tehdä itsekin. Pakasteesta kannattaa myös katsella valmiiksi siivutettua purjoa, sitäkin joissakin kaupoissa on wink


 
Poro-purjopiiras
1 pkt (400 g) rukiista piirakkataikinaa (pakasteesta)

TÄYTE
1 (n.200 g) purjoa
1 dl persiljaa hienonnettuna
1 dl timjamia hienonnettuna
1 ps (150 g) emmental-mozzarella juustoraastetta
1 rs (150 g) poron kylmäsavurouhetta

MUNAMAITO
3 kananmunaa
1 tlk (2 dl) ruokakermaa
1 dl maitoa
1/2 tl mustapippuria

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli taikinaa hieman, saat sen paremmin laitettua piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaa haarukalla ja paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla n.10 minuuttia.

Hienonna halkaistu, huhdottu purjo ja tuoreet yrtit. Lisää joukkoon savupororouhe ja puolet juustoraasteesta. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä esipaistetulle pohjalle.

Vatkaa munien rakenne rikki, sekoita joukkoon ruokakerma ja maito. Mausta ripauksella mustapippuria. Kaada täytteen päälle munamaito ja ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Paista uunin alatasolla n.30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut kauniin ruskean värin.



Eetukin asettui kavereiden ja "naposteltavien" kanssa tv:n ääreen peliä seuraamaan laugh