maanantai, 11. kesäkuu 2012
Pakkasessa oli vielä viime vuotisia raparpereja ja jääkaapissa hieman mansikoita. Maku-lehdessä oli raparperi-jäätelön ohje mutta mihin ne mansikat käyttäisi...?
Mitään isompaa ei oikein jaksaisi alkaa tekemään.
Piian jutuista pomppasi sitten
Mansikka-raparperijäätelön ohje silmiin ja sillähän se ongelma ratkesi!
Mansikoita ei kyllä ollut tarpeeksi, niin lisäsin hieman mansikkamarmeladia. Vettä en raparperien keittämisessä lisänny, koska ne oli jäisiä niin siitä tuli vettä. Hyvä jätskiä oli, ensi kerralla ehkä hieman työvaiheet erilailla. Päälle vielä hieman kinuskikastiketta, kahvet ja parvekkeelle nauttimaan!
Ohje kopsattu Piialta suoraan itselle tänne talteen
Mansikka-raparperijäätelö
-
3 dl kuohukermaa
-
1 pkt mascarponea
-
400 g tuoreita mansikoita pieninä paloina
-
raparperihilloketta
Kaikki ainekset jäätelökoneeseen ja noin 45 min kone käynnissä.
Raparperihillokke: keitä 500 g raparperia pieninä paloina, ½ dl vettä ja 1 dl ruokosokeria. Keittoaika niin kauan että on paksua hilloketta. Jäähdytys.