Kaapissa ei ollut kuin Marie-keksejä ja aineet löytyi kaapista, niin mikäpäs se siinä, suklaakeksejä vain tekemään
Ohje löytyi Leivontaherkut -korteista ja on seuraavanlainen:
150 g voita tai margariinia
1 1/4 dl sokeria
2 munaa
100 g tummaa suklaata (mulla oli ihan tavallista Fazerin)
50 g suolapähkinöitä (tai 1/2 dl kaurahiutaleita, joita laitoin)
1 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
n. 4 dl vehnäjauhoja
1. Vatkaa sokeri ja rasva vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
2. Rouhi suklaa (ja pähkinät/kaurahiutaleet) ja lisää vaahtoon.
3. Sekoita kaneli, leivinjauhe ja suurin osa jauhoista (laitoin 3 dl) toisessa kulhossa.
4. Sekoita jauhoseos vaahtoon. Lisää loput jauhot. Taikina saa jäädä melko löysäksi ja tahmeaksi.
5. Muotoile taikinasta 30 pientä palloa. (Muotoilin teelusikan avulla ja tällöin tuli n.55 keksiä ) Pane pallot pellille leivinpaperin päälle ja litistä niitä hieman kädellä.
6. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 15 min tai kunnes cookiet ovat saaneet kauniin värin. Anna jäähtyä.