Kaapissa ei ollut kuin Marie-keksejä ja aineet löytyi kaapista, niin mikäpäs se siinä, suklaakeksejä vain tekemään

Ohje löytyi Leivontaherkut -korteista ja on seuraavanlainen:

150 g  voita tai margariinia

1 1/4 dl  sokeria

2  munaa

100 g  tummaa suklaata (mulla oli ihan tavallista Fazerin)

50 g  suolapähkinöitä (tai 1/2 dl  kaurahiutaleita, joita laitoin)

1 tl  kanelia

1 tl  leivinjauhetta

n. 4 dl  vehnäjauhoja

1. Vatkaa sokeri ja rasva vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.

2. Rouhi suklaa (ja pähkinät/kaurahiutaleet) ja lisää vaahtoon.

3. Sekoita kaneli, leivinjauhe ja suurin osa jauhoista (laitoin 3 dl) toisessa kulhossa.

4. Sekoita jauhoseos vaahtoon. Lisää loput jauhot. Taikina saa jäädä melko löysäksi ja tahmeaksi.

5. Muotoile taikinasta 30 pientä palloa. (Muotoilin teelusikan avulla ja tällöin tuli n.55 keksiä ) Pane pallot pellille leivinpaperin päälle ja litistä niitä hieman kädellä.

6. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 15 min tai kunnes cookiet ovat saaneet kauniin värin. Anna jäähtyä.