Mummolle leivoin jouluksi perinteisen Hedelmäkakun. Halusin sitä vähän koristella ja niinpä tein joulutähden ja lumihiutaleita. Joulutähden tein ensimmäistä kertaa mutta hyvinhän tuo näytti onnistuvan, onneksi oli Eben hyvät ohjeet apuna

 

Joulutähdet ennen "hileitä"

ja jälkeen "hileiden"

 

Hedelmäkakku koristeineen

 

Äidille tein valkosuklaaglögi-juustokakun Hannan ohjetta mukaillen

 

Pursotukset tällä kertaa ihan kuohukermaa

Koristeena marsipaani Joulutähti ja Meiran Koristejäähileitä

Tässä Hannan ohje, suluissa mun kakun mukaan

Pohja

n. 20 kpl itsetehtyjä Paraisten pipareita (1 pötkö LU:n perinteisiä piparkakkuja eli n.25kpl)

75 g sulatettua rasvaa (n.80g juoksevaa margariinia)

Murustele piparit (onnistuu hyvin pakastepussin ja lihanuijan kanssa )  ja sekoita rasvan kanssa sekaisin. Painele irtopohjavuokaan (mä laitoin pyöreään).

Täyte

5 dl kermaa ( 2 prk Flora Vispiä)

1 prk maitorahkaa

1 Violan maustamatonta tuorejuustoa (1 prk Sunnutai Maustamatonta)

1,5 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1,5 tl Meiran piparimaustetta (1 pkt Valkoista leivontasuklaata murusina)

5 liivatelehteä

Vaahdota kerma sokerien kanssa, lisää vaahtoon rahka, tuorejuusto ja piparimauste (suklaamuruset). Sulata liotetut liivatteet pienessä määrässä kiehuvaa vettä ja lisää hyvin sekoittaen vaahtoon. Anna hyytyä vähintään neljä tuntia jääkaapissa (annoin olla yön yli). (Täytteeseen olis varmaan riittäny puoletkin tästä määrästä... )

Kiille

n. 9 dl glögiä (n.4,5 dl glögiä)

8 liivatelehteä (4 liivatelehteä)

Kiehauta pieni tilkka glögiä ja lisää siihen liotetut liivatelehdet. Kaada seos loppuglögiin. Lusikkaa tai pientä kauhaa apuna käyttäen kaada täytteen päälle. Anna hyytyä muutama tunti jääkaapissa.