Charlottaa on tehnyt mieli kokeilla jo pitkän aikaa ja töihin sitten päätin sellaisen tehdä joululoman alkajaisiksi. Sitä kylläkin syötiin jo ennen loman alkua...

Perus ajatus oli tiedossa mutta täytteet hieman hukassa. Kunnes löysin All You Need Is Sugar-blogista Luumuisen Charlotan ohjeen ja Kinuskikissalta jouluiset täytteet ja näitä yhdistellen ja soveltaen syntyi sitten tää mun Charlotta

Tässä just kaadettu vadista ulos

Ja tässä puoleks jo syötynä ensimmäisellä kahvitauolla

 

Mulla kävi nyt legendaarisesti tän kakun kaa:

1. kakku piti viedä ilman koristeita, kun ei olis kupuun mahtunu

2. en sitten kehannut ruveta kuvaamaan ehyttä kakkua toisten nähen

3. kamerasta loppu virta...

Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. Kakku oli erittäin maukasta ja onnistunut

Tässäpä vielä ohje:

Kääretorttu :

4 munaa

1 dl sokeria

3/4 dl vehnäjauhoja

3/4 dl perunajauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

Kääretortun täyte:

75 g huoneelämpöistä voita

1 1/2 dl tomusokeria

1 tl vaniljasokeria

Saarioisten Puolukka hilloa

Luumutäyte:

5 liivatetta

2 dl kuohukermaa

1 prk (200g) vaniljarahkaa

150 g luumumarmeladia

50 g kuivattuja luumuja pilkottuna

3/4 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

2 rkl vettä


Kääretorttu:

Sekoita kuohkeaksi vaahdoksi (sähkövatkaimella n.4-5 min.) munat ja sokeri.  Lisää siivilän läpi keskenään sekoitetut vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe. Sekoita varovasti (esim. nuolijalla) ettei kuohkeus katoa. Paista uunin keskitasolla 225-asteessa n.7 minuuttia. Kumoa hiukan jäähtynyt pohja toiselle leivinpaperille tai leivinliinalle jäähtymään. Vaahdota täytteen voi ja lisää sokerit. Levitä se ja puolukkahillo pohjan päälle. Kääri rullalle ja laita jääkaappiin maustumaan vähäksi aikaa (mulla oli iltalenkin ajan, eli n.1-1,5h).

 

Vuoraa iso lasikulho (mulla oli muovi) tuorekelmulla ja leikkaa maustunut kääretorttu n.2 cm levyisiksi viipaleiksi. Asettele viipaleet kulhon pohjalle ja reunoille.

 

Luumutäyte:

Laita liivatteet kylmään veteen. Sekoita keskenään vaniljarahka, luumumarmeladi, paloitellut luumut ja sokerit. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi (esim. mikrossa n.1 min), purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kiehuvaan veteen. Anna jäähtyä hieman ja lisää se sitten täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte kulhossa olevien kääretorttuviipaleiden päälle. Jos täyte ei riitä ihan kulhon reunoille saakka, tee kuten minä ja leikkaa "ylimääräiset" kääretorttujen palat keskelle "pohjaksi"   Laita kelmu päälle ja anna olla jääkaapissa yön yli hyytymässä. Mulla oli pieni lautanen vielä päällä pienenä painona.

Kumoa kakku varovasti tarjoiluvadille ja koristele, jos haluat