Näitä Cake Popseja oon jo pitkän aikaa halunnut kokeilla, kun niitä niin paljon on näkynyt   Jokaisellahan on oma ohjeensa näihin ja jotkut tekevät kekseistä (Cookie pops) ja toiset kakkupohjista ym. (Cake pops). Nämäkin vein veljelle kahvipöytään

Minä tein nämä ihan kakkupohjasta, kun pakkasessa oli sellainen pikkuinen pohja ja se oli siellä halkeillut ja murtunut. Vissiin tullut laitettua tavaraa päälle, meillä kun on pakastearkku niin sinne on pakostakin laitettava tavarat päällekkäin ja ilmeisesti olin unohtanut, että pohjalla oli helposti "särkyvää"

No mutta sainpas sen sitten tähän kulumaan ja yhden kokeiltavien listalta pois

Eli nämä tein niin, että murensin sen kakkupohjan ja vähän haarukalla vielä "muussasin", joukkoon sekoitin purkillisen Sunnuntain tuorejuustontyyppistä kasvirasvavalmistetta (makuna vanilja) ja vielä pari teelusikallista vanilja-aromia.

Laitoin jääkaappiin kylmettyyn siksi aikaa, kun tein kääretortun.

Sitten otin teelusikalla pikkuisen "taikinaa" ja pyörittelin siitä pyörykän.

Jääkaappiin siksi aikaa, kun sulatin suklaan vesihauteessa.

Pyöryköitä kastelin suklaassa (joka oli vaaleaa maitosuklaata) lusikan ja haarukan avulla ja nostin leivinpaperin päälle.

Kun suklaa oli hieman jäähtynyt, ripottelin pinnalle nonparelleja, näin ne eivät valuneet alas

Sitten lopuksi vielä jääkaappiin kunnolla kovettumaan.

 

Näihinhän siis voi käyttää mitä vain: mokkaruutujen pohjaa, kuivakakun pohjaa, erilaisia keksejä, erilaisia tuorejuustomakuja...

Googlettamalla "Cake pops" löytyy paljon hyviä ohjeita