Ja töissä pääsee toppakahaville wink



Sokeroidut kirsikat ovat kaapissa odottaneet pääsyä jouluiseen kahvikakkuun mutta eivät sinne ole päässeet frown  Nyt ne uhkasivat vanhentua, joten johonkinhan ne oli käytettävä. Pikapullaa on tehny mieli jo pitemmän aikaa kokeilla, joten siihen siis. Ohjeen löysin Seitsemän sortin leivonnaiset -kirjasta mutta monista blogeistakin se löytyy. Leipoi, leipoi -blogissa on sydänvuokaan sopiva ohje, tämä on vähän isompi. Itsekin voisi seuraavalla kerralla tuota pienempää ohjetta kokeilla. Eli siis hyvää pullaa oli wink  Kardemummaa en laittanut, kun en oikein tykkää siitä, tai siis kurkku ei tykkää...

PIKAPULLAKAKKU
2 munaa
3 dl sokeria
8 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
(2 tl jauhettua kardemummaa)
3 dl maitoa
2 dl juoksevaa margariinia

Pinnalle:
3-4 rkl raesokeria
(3-4 rkl mantelirouhetta
)

Voitele ja korppujauhota joko halk. n.26cm (tai n.30*40cm uunivuoka) vuoka. Vatkaa munia ja sokeria pari minuuttia. Lisää jauhot, leivinjauhe, (kardemumma), maito ja rasva. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina vuokaan ja ripottele pinnalle sokeri ja mantelirouhe. Paista kakkua uunin alimmalla ritilätasolla 175-asteessa n. tunnin ajan (uunivuoassa n. 25 min.). Kumoa kakku vuoasta ja käännä paistopinta ylöspäin.



Kesän aikana voisi taas hieman siivoilla tuota blogilistaa (löytyy oikealta -> SIVUT -> Herkullisia blogeja alta), kun osa on vanhentuneita, salasanan takana tai muuten vain poistuneet täältä blogimaailmasta. Monen monta blogia on kyllä tullut tilalle ja joita ei ole listaan päivitetty. Jos haluat omasi listalle, laita kommenttia, niin lisäilen jos en ole jo muutenkin aikeissa lisätä laugh