Olin ostanut pienen purkin Turkkilaista jugurttia tätä varten. Ohje oli kuitenkin mennyt muiden lehtisten väliin ja kyselinkin täällä jo vinkkejä mihin jugurttia voisi käyttää ettei roskiin tarvi nakata   Kiitos vinkeistä, ne on tallessa ja tarkoitus olisi kokeilla joskus. Nyt tein kuitenkin tätä pannacottaa, kun ohje mystisesti löytyikin. Meillä tais kummitella Halloweenin aikana, oli kylläkin kiltti kummitus, kun ohjeen palautti   Mutta tämmöisiä pannacoteista tuli. Olivat hyviä mutta aika tuhtia syötävää, eli kannattaa tehdä pienemmiksi annoksiksi

 

Sama kuva salaman kanssa, eli oikea väritys on näiden kahden väliltä

Sitten vielä yksittäin

Nämä tein semmoisella silikonisella muotilla, kuva alempana, kun Lidlistä löysin   Piti kyllä pakkasessa olla aika kauan aikaa ja siltikin tuntui ettei irtoa millään...

  Ja tässä ohjetta:

2 liivatelehteä

1/2 vaniljatanko (laitoin sitä Nomun vaniljatahnaa)

2 dl kuohukermaa

1/2 dl sokeria

100 g tummaa suklaata

2 dl maustamatonta jugurttia

Upota liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa. Keitä kermaa, sokeria ja vaniljatangon puolikasta pinnoitetussa kattilassa n.10 min. Ota vaniljatanko pois kattilasta ja siirrä kattila pois levyltä. Puserra liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sekoita liivatteet kuumankerman joukkoon. Paloittele suklaa kattilaan. Sekoita tasaiseksi ja jäähdytä sekoittaen. Sekoita kermaseokseen jogurtti. Jaa seos annoslaseihin ja hyydytä pannacottaa jääkaapissa noin 2 tuntia.

 

Alkuperäisessä ohjeessa (löytyy Pirkan sivuilta täältä) oli käytetty myös appelsiinia mutta minä en käyttänyt.