Roomassa tuli syötyä aivan ihanaa pastaruokaa, jota sitten kokeilin tehdä täällä kotomaassa. Hyvää oli mutta kyllä se ympäristö kummasti vaikuttaa asiaan...

Tomatopasta with bacon

- tomaattimurskaa purkki, n.300g (tai itse tehtyä, mä olin laiska )

- Amerikan pekonia pkt

- parmesanjuustoa

- pastaa

 

* Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi. Kypsennä pari minuuttia tilkassa rasvaa.

* Lisää tomaattimurska päälle ja anna kiehua hiljalleen.

* Keitä sillä välin pasta ohjeen mukaan.

* Ripottele annoksen päälle vielä parmesanjuustoa.

* Nauti hyvän punaviinin ja seuran kanssa

 

 

Jälkkäriksi nautittiin tämmöistä suklaa-rommi"pikareita". Tätä voisi varmaan jonkun kakunkin välissä käyttää, oli aika paksun tuntoista mutta herkullista. Rommi mukavasti lämmitti kurkkua  

Ohje on Ruokasuosikit Suklaa -kirjasta, jonka löysin kirjakaupasta.

Suklaa-rommipikarit (6:lle)

 225 g tummaa suklaata

4 kananmunaa keltuainen ja valkuainen erotettuina

6 rkl hienoasokeria

4 rkl tummaa rommia

4 rkl kuohukermaa

 

* Sulata suklaa ja anna jäähtyä hieman.

* Vaahdota keltuainen ja sokeri kulhossa kuohkeaksi.

* Valuta suklaa keltuaisseokseen ja hämmennä se, rommi ja kuohukerma varovasti joukkoon.

* Vaahdota valkuaiset puhtaassa kulhossa ilmavaksi. Hämmennä valkuaiset varovasti kahdessa erässä suklaaseokseen.

* Jaa tarjoiluastioihin ja nosta vähintään 2 tunniksi jääkaappiin.

* Koristele suklaakuvioilla ja tarjoile kermavaahdon kanssa, jos haluat.