Alkupäinen ohje löytyy täältä mutta tässä mun "suomennokset" ja miten minä tein tämän kakun   Tällä taikina määrällä tulee kaksi 20 cm:n kakkua TAI yksi 22 cm:n ja yksi Muumi-kakkuvuokaa Tämä kakku-ohje tuli tv:stä 6.10.2009. Mulla määrät meni "sinnepäin" , kun vaa'asta loppu patteri niin piti desi-mitalla laittaa noin-määriä... Mutta kakku onnistui ja oli hyvää! Käy muuten ilman kuorrutettakin.

POHJA:

175 g suolatonta voita, sulatettuna ja jäähdytettynä

1,25 dl maissi tai muuta kasvisöljyä

3 dl jäävettä

- sekoita ainekset

 

400 g jauhoja

250 g tummaa/valkoista sokeria

100 g vaaleaa muscovado-sokeria (laitoin tavallista vaaleaa ruokosokeria kun ei löytynyt kuin tummaa muscovado-sokeria vaan )

50 g kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

- kaada nesteeseen ja sekoita (puukauhakin käy), taikina jää löysäksi

 

pieni purkki (150 g) ranskankermaa

3 munaa

1 rkl vaniljauutetta (laitoin vanilja-aromia kun ei ollut uutetta mutta nyt on kun tein sitä ite )

- sekoita rauhallisesti taikinaan

-Paista 175-asteessa hieman alle tunnin verran

- Anna kakkujen jäähtyä 15 minuuttia ennen kumoamista

 

KUORRUTUS (JA TÄYTE):

175 g tummaa suklaata (70%) sulatettuna (laitoin taloussuklaata)

250 g pehmeää suolatonta voita

275 g tomusokeria siivilöitynä

1 rkl vaniljauutetta (laitoin vanilja-aromia)

- Sekoita tomusokeri vähitellen voihin ja sekoita kunnes se on tasaista

- Lisää sulatettu suklaa ja vaniljauute ja sekoita kunnes on tasaista

- Halkaise kakku ja levitä 1/3 kuorrutteesta väliin ja loput kakun päälle