Osallistuin Hiekkakakun järjestämään 2-vuotis kilpailuun ja yllätykseni voitin!   Perjantaina sitten posti toi pakettikortin ja hetihän sitä lähdettiin Eetun kanssa hakemaan päivälenkin yhteydessä   Kassinkin otin mukaan, että olisi mukavempi kantaa mutta taisi siinä olla postineidillä ja muilla asiakkailla hymyssä pitämistä, kun paketin sain. Eihän se nimittäin mahtunut minun pieneen kassiin, jonka olin jo levittänyt valmiiksi auki  

Suu auki ihmetyksestä otin paketin kainalooni ja tyhjän kassin toiseen käteeni ja menin sivummalle katsomaan, että onhan se nyt varmasti minulle. Olihan se! Kiitos oikein paljon palkinnosta!!

Jännityksen siivittämänä Eetun kanssa sitten kotiin melkein liidettiin, niin kiire oli pakettia aukaisemaan   Ja tämmöisiä ihanuuksia sieltä lopulta paljastui

- muffiniteline

- reunakoriste juttuja muffineihin

- muffinimuistikirja kera kolmen ohjeen,

joista Italialaisia muffineita piti heti sunnuntai aamupalalle kokeilla

 

Minulla ei ollut Amerikkalaisia muffinivuokia, niin tein pullavuokiin. Tosi ihania olivat, suolaisen ja hieman makean makuisia. Jaan ohjeen kanssanne, jotta pääsette myös kokeilemaan näitä ihanuuksia, toivottavasti Hiekkakakun Anne ei siitä pahastu   Mukava, kun on muutama suolainen muffini ohjekin kaapissa, kun niitä makeita tahtoo olla niin paljon... Minä tein hieman muutoksia tähän ohjeeseen, ne ovat suluissa.

Italialaiset muffinit   8 kpl

125 g voita

2 munaa

0,5 tl suolaa

200 g kermaviiliä

2,5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

50 g metwurstirouhetta (salami)

50 g aurinkokuivattuja tomaatteja

1 tl pizzamaustetta

emmental-mozzarella juustoraastetta (tavallista)

Amerikan muffinivuokia

Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa joukkoon kananmunat, suola ja kermaviili kierrevatkaimella. Sekoita keskenään jauhot ja levinjauhe ja lisää taikinaan puuhaarukalla varovasti sekoittaen. Lisää metwurstirouhe ja huolellisesti valutetut, hienonnetut tomaatit. Jaa taikina vuokiin. Ripottele pinnalle pizzamaustetta ja juustoraastetta. Paista 200 asteessa n.15 min. Soveltuu pakastettavaksi.